Festivalen ble en suksess

DEL

For første gang ble Generasjonsfestivalen arrangert i Bodø forrige lørdag.

– Vi ønsket å gjøre noe sammen, siden vi ligger rett overfor hverandre her i Prinsens gate. Begge husene er jo forsamlingssteder som skal være for alle, og vi ønsket å lage et arrangement som gjenspeilte dette, sier initiativtaker Christine Ilstad og henviser til Folkets Hus og Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter.

Hun tok initiativ til festivalen sammen med Cecilie Haugseth som er frivillighetskoordinator på Tusenhjemmet. Over 450 personer skal ha besøkt festivalen. opplyser arrangøren i en pressemelding.

– Poenget her var å kunne tilby en hel dag for hele familien, til en lav pris for at de aller fleste skulle ha mulighet til å delta. Dagspassene kostet jo bare fra 25,- så den visjonen lyktes vi jo godt med, utdyper Haugseth.

Planleggingen tok rundt ett år, og duoen trekker fram god hjelp fra sponsorer som helt avgjørende.

– Vi fikk jo blant annet støtte fra Samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord-Norge, Bodø Energi og Coop Nordland. I tillegg stilte både Folkets Hus Bodø og Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter med nesten gratis lokaler, sier Haugseth.

I tillegg trekkes Gaffer Systems fram som en viktig støttespiller. Nå lover duoen ny festival neste år.

– Vi tar med oss læring fra i år over til neste års arrangement, og ønsker gjerne tilbakemeldinger fra besøkende dette året, i forhold til hva vi kan gjøre bedre, sier Ilstad.

– Vi fikk inntrykk av at det å få være med på en aktivitet var spesielt populært. Treskjæring, allsang, dans, hårfletting eller brettspill og eventyrstund, var noe folk verdsatte veldig mye. Ballongmannen var selvsagt også en sikker vinner. Det var en fin blanding av barnefamilier og eldre. Konsertene på Folkets Hus Bodø ble også godt mottatt, vi hadde jo booket både Vembre, Hobbel, Innestæmme, Smash Wavet og Bella Umbrella Band, så her var det noe for alle. Vi avsluttet med Jazz’ in Pot med England Brooks, noe som var stor suksess!, sierHaugseth.

Artikkeltags