Ferie i utlandet? Norge er i samtaler med syv land

Kreta, Hellas 20040720. Et forelsket par på vei stranden i Balo bay, hvor også Diana og prins Charles tilbragte flere dager under sin bryllupsreise.
Ferie, sommer,  turisme, strand, forelskelse samliv. Syden. Sydenturer.
Foto: Gunnar Lier / Scanpix

Kreta, Hellas 20040720. Et forelsket par på vei stranden i Balo bay, hvor også Diana og prins Charles tilbragte flere dager under sin bryllupsreise. Ferie, sommer, turisme, strand, forelskelse samliv. Syden. Sydenturer. Foto: Gunnar Lier / Scanpix Foto:

Av

Norges samtaler med flere land gir håp for sommerferie i utlandet

DEL

Det kan være håp for en sommerferie i utlandet etter at Norge har hatt samtaler med flere land om gjenåpning og reiser mellom landene.

Norge og sju andre land med lav koronasmitte har i to videotoppmøter diskutert en «sikker korridor» som gjør det mulig å reise mellom landene, skriver Aftenposten.

Avisen viser til den greske statsministerens hjemmeside. Foruten Norge er det snakk om Danmark, Hellas, Israel, Østerrike, Singapore, Tsjekkia og Australia.

Aftenposten har forøkt å få en kommentar fra Statsministerens kontor, men har foreløpig ikke fått svar.

I tillegg kan EU-kommisjonen muligens gi næring til håp om en utenlandsferie når den i morgen trolig kommer med råd og en plan for at EU-land åpner grensene til land med lignende risikoprofil. Det viser en lekket versjon av EU-planen, skriver Aftenposten, som viser til The Guardian.

Fredag kommer regjeringen med oppdaterte reiseråd for Norge.

(©NTB)

Artikkeltags