Fem nye smittet i Bodø

60 tilknyttet universitetet i karantene.

DEL

I Bodø er det siste døgn registrert fem nye tilfeller av covid-19, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune.

Alle tilfellene gjelder smitte ved nærkontakt.

I ett av tilfellene, avgrenset til idrettsfag ved Nord Universitet og Mørkvedhallen, er vel 60 personer satt i karantene.

– Vedkommende har kun deltatt i undervisning i Mørkvedhallen og ikke vært innom andre deler av universitetet. Berørte studenter er informert, og blir fulgt opp videre i løpet av dagen, sier kommunikasjonssjef Andreas Førde ved Nord universitet.

– Vi jobber tett med smittevernmyndighetene i Bodø og har god kontroll på situasjonen. Nå jobbes det med å informere godt internt, samt kvalitetssikre smittesporingen, sier Førde.

Den angjeldende studenten skal ha hatt teoriundervisning i et undervisningsrom i tilknytning til klatrehallen.

– Vi fikk beskjed søndag kveld, og bestemte oss raskt for å gå ut med hvilken studentgruppe det gjelder for at ikke alle studentene trenger å gå rundt og være urolige, sier Andreas Førde.

Universitetet er på gult nivå 2 i smittevernberedskap. Det betyr at mye av undervisningen skjer digitalt, og at det er halvert kapasitet i de undervisningsrommene som er i bruk.

– Det var tilfellet også i Mørkvedlia. På hele universitetet har vi hatt fire eller fem smittetilfeller siden koronaen kom. Vi har vært heldige og sluppet unna de store utbruddene. De tilfellene vi har hatt, har vi sporet opp og isolert veldig tidlig, sier Andreas Førde.

I Mørkvedhallene vil treningene fortsette som vanlig.

– Ifølge den informasjonen vi har fått har de ikke vært i noen av salene våre, men kun i klasserommet Nord universitet leier i 2. etasje hos oss. Så inntil vi får noen annen informasjon, går treningene som vanlig, sier daglig leder i Mørkvedhallen SA, André Hunstad.

Les også: Bodøhotell blir beredskapshotell.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken