Den 26.februar har Bodø Seniorsangere (BOSS) femårsjubileum. Da er det fem år siden vi startet opp vårt åpne allsangtilbud på Tusenhjemmet. Siden har vi sunget, stort sett alle mandager, fra kl 12-14, med unntak av ferietid. Det er fantastisk at dette prøveprosjektet som vi fantaserte rundt, skulle bli til virkelighet. Det har gitt oss mye energi og glede gjennom disse årene. Vi har fått frisket opp mange hundre kjente og kjære sanger, vi har holdt vedlike stemmeprakten og vi har fått nye gode venner.

Vi har også være med på en femårig reise gjennom årlige besøk på alle sykehjemmene i Bodø. Vi har sunget sammen med barnehagebarn og skolebarn, og ikke minst har vi bidratt til allsang blant byens befolkning hver høst og vår på Folkets hus. De siste årene har vi stilt til juleallsang i Stormen konserthus sammen med barne- og ungdomskor, med Bodø Rytmn’ Group og med Arktisk Filharmoni.

Og til neste år….da er vi klare for åpningen av Bodø 2024 hvor vi skal være blant de mange hundre sangere som skal bidra i åpningsseremonien. Den 3.februar skal det runge fra hundrevis av sangere spredd rundt i byens gater og torg……

Det hele startet ved at noen av oss sangglade «ny-pensjonister» møttes og lurte på hvordan vi kunne fylle tilværelsen med noe som ga mening og livsglede. Løsningen ble et åpent sangtilbud, og vi var så heldige å få med oss Mikael Rønnberg som musikalsk leder. Ei lita gruppe på 3 personer ble satt til å administrere det hele, og dette gjør administrasjonen av BOSS lite byråkratisk å lede.

Vi var ca 15 personer på de første BOSS-øvelsene, men etter hvert økte det på. Før året var omme var vi rundt 30 personer, og i løpet av de neste årene økte tallet til 40. I dag hender at det kan være nærmere 50 personer på sangstundene. Og vi tipper at i løpet av disse fem årene har det vært et hundretalls sangglade pensjonister (men også ikke-pensjonister) innom BOSS.

Stort sett er vi en stabil gjeng som holder det gående. Skjønt flertallet består av kvinner i sin beste alder, er det heldigvis også en bunnsolid mannsbastion som med kraft og fylde bidrar til at vi sammen kan trø til med noen festlige korsatser. Skjønt vi skulle så gjerne hatt flere av dem, så bare kom igjen, de som har lyst! Her ingen opptakskrav. Og hvis man skylder på «en rusten stemme», så blir den garantert mere rusten av å holde den for seg selv.

Jubiléet feirer vi med kake og kaffe og sang på Tusenhjemmet mandag 6. mars kl 12-14. Da kan alle som tidligere har sunget i BOSS ta en tur innom OSS på BOSS og delta i allsangen. Men også nye sangere, både med eller uten rusten stemme, er hjertelig velkomne til å finne ut om dette kan være noe for dere.

Og i april – den 27. inviterer vi til allsangkveld på Folkets Hus, med musikalsk markering av fem år med BOSS. Vi satser på mange sangglade år etter disse. Vil du være med, så heng på OSS i BOSS!