Kolonnekjøring over Saltfjellet

Beiarfjellet ved 13-tiden torsdag. Da var det kolonnekjøring.

Beiarfjellet ved 13-tiden torsdag. Da var det kolonnekjøring.

DEL

Klokken 13.55: E6 over Saltfjellet er stengt inntil videre. Rett før klokken 15.00 melder de at det er kolonnekjøring.

E12 ved Umbukta er stengt klokken 12.40. Også flere andre strekninger på Helgeland er stengt. Her kan du se stengte veier hos vegvesenet.

På fylkesvei 813 til Beiarn er det ved 12.50-tiden kolonnekjøring.

Nordlandsnett melder på sine nettsider at hele nettverket kan bli preget av strømbrudd.

– Nordlandsnett antar det kan forekomme kortvarige utfall som følge av snø på linje som løsner under vind, står det inne på deres nettsider.

Det skal altså være en blanding av mye nedbør og sterk vind som er grunnen til problemene. Det er ikke kjent hvor i Nordland strømmen har gått, foruten i Misvær, hvor det er nettfeil fra Misvær til Ljøsenhammaren.

Vakthavende meteorolog Rannveig Eikill ber folk være klar på at det kan bli veldig sterk vind enkelte steder, mens andre plasser kan det være vindstille.

- Det er fralandsvind og den skal øke på utover torsdag og holde på godt inn i fredagen. Det forventes storm med veldig sterke vindkast så vi oppfordrer folk på Helgeland til å sikre løse gjenstander. Men det kan være veldig lokalt og det minner litt om ekstremværet Ylva som herjet for kort tid siden. Allerede nå ser vi liten storm enkelte steder så uværet er reelt, sier Eikill til Rana Blad.

På webkamera kan du følge med utviklingen på været.

Fauske kommune ble hardt rammet av Ylva sist. Onsdag gikk kommunen ut og advarte på hva som er i vente torsdag.

Grytidlig torsdag har Meteorolgisk institutt oppdatert prognosene til "svært kraftig vind på Helgeland, Saltfjellet, Salten og Ofoten":

Austlig full storm 25 m/s utsatte steder med lokale vindkast på 30-40 m/s. Minkende vind fredag kveld.

  1. torsdag 7. desember 2017 kl 08:00 Vinden øker
  2. Ukjent sluttidspunkt

Gjenstander med store vindfang kan blåse over ende. Broer kan stenges, og det er fare for skade på bygninger og infrastruktur. Sterk vind kan føre til kansellerte avganger med båt, fly og annen transport. Fest alle løse gjenstander og unngå å bevege deg unødvendig utendørs. Vurder behov for forebyggende tiltak. Beredskapsaktører skal fortløpende vurdere behov for beredskap.

I tillegg varsles det om vanskelige kjøreforhold.

Artikkeltags