Lørdag kveld fikk politiet inn tips om at en person var observert liggende i vannet ved Øverevatn i Fauske. Det bekrefter operasjonsleder Jon Inge Moen i saltenpolitiet.

– Det stemmer. Vi satte i gang en operasjon med politi og brannvesenet. Det ble funnet en død person i vannet. Han er ikke identifisert, opplyser Moen.

Les mer: Nå avsluttes søket etter mann i 70-årene

Varslet

I midten av februar ble en 70-år gammel mann meldt savnet etter han skal ha kjørt snøscooter over vannet. Moen kan ikke bekrefte at det er vedkommende, men kan heller ikke utelukke det.

– Som sagt, vi har ikke identifisert personen, men vi kan ikke utelukke det, da ingen andre er savnet i dette området, sier han.

Pårørende ble varslet om at politiet ville iverksette en operasjon, og ble også varslet om at det ble funnet en person i vannet.

Identifisering

Det vil nå bli iverksatt etterarbeid med etterforskning og identifisering av personen.

– Det vil ikke komme noen svar i løpet av dagen, men i de nærmeste dagene skal vi ha fått svar, sier Moen.

Politiet ble tipset av sivile personer som befant seg i området Østvatn. Klokken 17:00 lørdag ettermiddag ble politiet gjort oppmerksom på funnet, og mannen ble tatt opp fra vannet 20:30 lørdag kveld.

AN skrev først at han ble funnet flytende på vannet. Dette ble senere korrigert av politiet. Mannen ble funnet under vann.