Nå blir det enklere å komme seg frem

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

For tiden pågår det testing av det nye sikkerhetsutstyret i Kvænflågtunnelen og Saksenviktunnelen. Det har gitt anledning til å lempe på stengetidene som har vært på E6-strekningen mellom Fauske og Rognan.     

- Testing innebærer også feilretting og justeringer, og når det er folk i arbeid i tunnelen er vi nødt til å begrense trafikken. Foreløpig er det ikke planlagt nye netter med helt stengte tunneler. Det som gjelder nå er ledebilkjøring mellom klokka 18 og 06, men vi lar trafikken passere fritt når vi har mulighet til det, sier byggeleder Stian Rystad Pedersen i Statens vegvesen.

I testperioden er det ikke mulig å forutsi hvor mye kolonnekjøring og hvor mye fri ferdsel det vil være fra natt til natt, skriver vegevsenet på sine sider.

- Vårt råd til trafikantene er derfor at de forbereder seg på ledebilkjøring.

På trafikkmeldingene står det nå at ledebilordningen varer til 1. oktober, men Rystad understreker at datoen ikke er absolutt.

- Dette kommer an på hva vi finner underveis. I tillegg gjenstår det en mindre jobb i Kvænflågtunnelen, der vi skal montere et videoovervåkingssystem. Følg med på trafikkmeldingene på www.175.no framover, for det kan komme endringer før vi er helt i mål, sier Rystad, som sammen med entreprenøren gjør opp status ved månedsskiftet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken