Sendte SMS-meldinger til 1.000 innbyggere i kommunen

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Matilsynet valgte Fauske da de øvet fredag formiddag formiddag.

- Det var artig å bli plukket ut blant landets mange kommuner, og vi ser stor nytte av å øve sammen med vår tilsynsmyndighet, sier Frank Zahl i kommunen, i ei pressmelding.

Mens de ansatte i Fauske ble satt «på prøve», og blant annet måtte ut i felten for å sjekke ut hva som "hadde skjedd», satt spilledelsen i Mattilsynet sine lokaler i Bodø og styrte øvelsen. I kommunen var det vei-, vann- og avløpsenheten (VVA) som skulle øves, i tillegg til kommuneoverlege og kommunikasjon. Mattilsynet hadde samlet folk fra både nord og sør for å lage øvelse da de for aller første gang skulle øve sammen med en kommune.

Spilledelsen satt i Mattilsynets lokaler i Bodø.

Scenarioet i øvelseb var forurensning i drikkevann. En del innbyggere hadde henvendt seg til både legevakta og sine fastleger med symptomer som gjorde at de fikk mistanke om forurensning av drikkevannet.

Til sammen ble det sendt ut 1.000 sms-meldinger om kokevarsel. De som ikke har mobiltelefon fikk talemeldinger på fasttelefon. Her var det noen utfordringer med personer som har hemmelig nummer.

Målet for Mattilsynet med denne type øvelse er å forbedre samhandlingen med kommunene ved uønskede hendelser, men også å øve på både kommunikasjon og spesifikke ferdigheter internt. 

Artikkeltags