Rockelegender til Fauske

Valentourettes skal spille under Gata på Fauske til sommeren.

Valentourettes skal spille under Gata på Fauske til sommeren. Foto:

DEL

Det blir høy partyfaktor når Valentourettes inntar Gata med sine Jokke-sanger til sommeren.

- Valentourettes ble satt sammen i 2003 med det formål å fremføre Joachim Nielsens sanger på én enkelt konsert, men mottagelsen på denne ene konserten var så enorm at gutta fikk blod på tann og fortsatte sammen. Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes, og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to.

Med Petter Pogo fra Bodø på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjør de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet. Tarjei Foshaug har vært vokalist siden 2006.

– Denne godbiten har vi sett på siden vi startet festivalen. Jokke har en høy stjerne på Fauske. August kan ikke komme fort nok, sier festivalsjef Ørjan Strand.

I 2018 passerte Valentourettes 500 konserter. Bandet har spilt for fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede, både for dem som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss og den oppvoksende slekt som har måtte nøye seg med platene.

– Jeg gleder meg voldsomt til bandet skal spille alle hitlåtene til Jokke, sier Strand.

Artikkeltags