Selskap må gjøre sikkerhetstiltak for flere millioner: – Kan ikke brukes i dagens tilstand

Må utbedres: Bildet er tatt i 2013 da det lå over 2.000 bilvrak på kailegemet, som også da var i dårlig stand og vekten til bilvrakene tilsvarte 2.000 tonn.

Må utbedres: Bildet er tatt i 2013 da det lå over 2.000 bilvrak på kailegemet, som også da var i dårlig stand og vekten til bilvrakene tilsvarte 2.000 tonn.

DEL

Gjenvinningsselskapet Østbø AS har nylig tegnet en bruksavtale med kommunen, som tilsier at området må utbedres.

Det er Fauske kommune som eier kaia på Finneid, men det er Østbø som bruker kaia i sin daglige drift.

Sentral i driften

Kaia spiller en helt sentra rolle i Østbøs virksomhet, og uten tilgang til kaiområdet vil aktiviteten måtte reduseres betraktelig.

Avfalls- og gjenvinningsselskapet har hatt en leiekontrakt med kommunen siden 2015, og Østbø har siden stått for flere sikkerhetsmessige oppgraderinger.

Nå står flere dyre oppgraderinger for tur.

Over tre millioner

Det framgår i den nye bruksavtalen at kaia må ha nye pilarer og nytt kaidekke, og at i dagens tilstand er Finneid kai kategorisert som ikke brukende.

– Støping av dekk vil gi en ny kantfront på ti meter og sammen med nedsetting av pilarer vil dette koste 3,5 millioner kroner, står det i avtalen, gjengir Saltenposten som omtalte saken først.

Tidligere utbedringer har kostet Østbø opp mot 800.000 kroner, men Østbø er bestemt på å fortsatt administrere bruken av kaia.

Lang avtale

Avtalen mellom Fauske kommune og Østbø AS har en varighet på 20 år, og i avtalen står det at kommunen skal jobbe for å utbedre veien i tilknytning til kaia.

– Hvis kommunen skulle bestemme seg for å selge hele eller deler av kaia i løpet av leieperioden, så vil Østbø ha rett til å tre inn på høyeste bud, står det i avtalen.

Artikkeltags