Gir sin støtte til "Odins soldater"

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

AN+ i 3 måneder - betal for 2! Bestill her.

"Odins Soldater" - borgerverngruppen - skal ha patruljert i Bodø sist helg.

Mange reagerte negativt, men Frp-politiker Leif Lindstrøm fra Fauske var av en annen oppfatning:

- De er like legale som natteravnene, sa Lindstrøm til an.no.

Han får støtte fra Fremskrittspartiets justispolitiske talsperson Jan Arild Ellingsen. Saltdalingen sier den kontroversielle gruppen Odins soldater fortjener honnør.

– Fremskrittspartiet gir selvfølgelig ikke noen ubegrenset tillit til Odins soldater. Men det er sånn at vi har tidvis et bybilde som ingen ønsker seg, hvor det begås kriminalitet, det begås andre handlinger vi ikke ønsker oss, og der norsk politi ikke har ressurser nok til å gjøre jobben. Da syns vi at enhver borger som ønsker til å bidra til å redusere utrygghet og redusere kriminaliteten, bør få honnør for det, sier Ellingsen til NRK.

Straffeloven setter grensene for hva Odins soldater kan gjøre, understreker han. Ifølge Ellingsen er det ingen som ønsker seg et Odins soldater som privatpraktiserer norsk lov.

– Men hvis de bidrar til å gi norske borgere og andre i dette landet økt trygghet og redusert kriminalitet, da syns vi det er et positivt bidrag, sier han.

Odins soldater har den siste tida begynt å patruljere ute i gatene i flere norske byer, ikledd svarte hettegensere med vikinghjelm og norsk flagg på ryggen. Flere av gruppens medlemmer har tilknytning til kriminelle miljøer.

Politidirektoratet gir uttrykk for skepsis til gruppen og påpeker at det er uakseptabelt med grupperinger som opptrer som «borgervern». 

Artikkeltags