Gå til sidens hovedinnhold

Mann pågrepet etter storbrannen

Hele 2. etasje i Møbelringen på Fauske er ødelagt etter brannen natt til søndag. Video: AN-tipser

Artikkelen er over 4 år gammel

Få alt i AN+ for bare 100 kroner ut året!

Politiet har pågrepet en mann etter storbrannen hos mølbelforretningen Fridahl på Fauske natt til søndag.

LES OGSÅ: Daglig leder siktet for å ha stått bak storbrannen på Fauske

Det var ei politipatrulje i Fauske sentrum som oppdaget røyken og flammene klokken 02.46. Brannen spredte seg veldig raskt og bygget ble overtent. Først ved 8-tiden søndag var det kontroll.

Les også: - Helt forferdelig! (krever innlogging)

Politiet varsler følgende:

Tirsdag 25. oktober 2016 ble en person pågrepet i forbindelse med brannen i Fridahls møbelhus på Fauske, natt til søndag 23. oktober 2016.

Den pågrepne, en mann i 30-årene er siktet for grovt skadeverk, straffelovens §352, som har en strafferamme på inntil 6 år. Siktede er bosatt i Salten.

Den siktede har i dag samtykket til varetektsfengsling i en uke med full isolasjon og brev- og besøksforbud. Han har ikke erkjent straffeskyld.

Advokat Tor Haug er oppnevnt som forsvarer for siktede.

Politiet vil i tiden fremover fortsette etterforskningen med blant annet avhør av vitner og den siktede. I tillegg har saltenpolitiet torsdag hatt bistand fra Kripos i forbindelse med kriminaltekniske undersøkelser på brannstedet.

Fridahls Møbelhus er blant Fauskes eldste forretninger. Tidligere denne måneden feiret butikken sitt 70-årsjubilleum. Daglig leder er Eivind Fridahl, mens Per Christian Fridahl er styreleder, ifølge Brønnøysundregistrene.

 

 

Kommentarer til denne saken