Nå er bruelementene på vei til Bodø havn: - Må ha politieskorte når de skal videre

Bruelementene til nye Finneidstraumen bru ble lastet på i Santander i Spania.

Bruelementene til nye Finneidstraumen bru ble lastet på i Santander i Spania. Foto:

DEL

Frakteskipet Wilson Tees er på vei fra Santander i Spania til Bodø. Om bord i skipet er åtte store bruelementer på 18 meters lengde, og rundt 4 meters bredde. Samtlige skal til Finneid hvor de skal sveises sammen og danne ny bru på E6.

- Skipet kommer til Bodø lørdag kveld, og lossingen på land starter søndag morgen, sier Hilde K. Pedersen, distriktssjef i Nord Lines til AN.

Hvert av de store elementene veier 60 tonn, og det er hentet inn spesialtraller som skal benyttes til å frakte elementene til Finneid i Fauske, hvor de skal danne nye Finneidstraumen bru. Hele prosjektet omfatter brø, tilstøtende veier, samt gang- og sykkelvei. Dagens bru er både smal og lav, og danner en flaskehals langs E6, ifølge Statens Vegvesen. Totalkostnaden er på 150 millioner kroner.

- Mandag skal elementene losses på spesialtrallene, og natt til tirsdag starter transporten til Fauske, hvor elementene skal sveises sammen, sier Pedersen.

Under transporten skal politiet bistå. Dette på grunn av bredden og lengden på transporten. Man vil måtte påregne forsinkelser i trafikken under transport.

Artikkeltags