Gå til sidens hovedinnhold

Kontrakten til Ruben ble skrevet på en hvit serviett

Artikkelen er over 3 år gammel

Ruben Imingen (30) planlegger et  comeback på fotballbanen i løpet av 2018-sesongen.

- Jeg har et ønske om å komme tilbake på fotballbanen. Comebacket er ikke en realitet før jeg har vært på banen i kamp. Så får tiden vise om jeg lykkes, sier Imingen.

Sprint hentet hjem Ruben Imingen

Fauske/Sprint benyttet pausen i oppgjøret mot serieleder Stålkameratene til å presentere en den nye sprintspilleren.  er hentet inn for å styrke laget til neste sesong.  

- Det er veldig gledelig å være tilbake i Sprint. Det var her det hele startet og nå gleder jeg meg til å spille for Fauske/Sprint igjen på nyåret, sier RubenImingen. 

Strømmet til kantina

I det dommeren blåste av til pause, strømmet publikum inn til kantina i SKS-Arena for å få med seg den nye signeringen.  

- Det er en glede å kunne ønske Ruben tilbake til Sprint. Det er stort for oss som klubb å kunne hente en spiller av hans kaliber, også er det ekstra stort at han vender tilbake fra Bodø til Fauske, sier Ståle Pettersen.  

Fauske/Sprint har tidligere i sesongen mistet noen sentrale spillere. Blant annet valgte Emil Pettersen å forlate Sprint til fordel for Junkeren og Alpha Doboyou har pakket fotballskoene og flyttet til Trondheim. Sprint viser at de allerede har begynt å tenke på neste sesong med signeringen av RubenImingen.  

 I 2016-sesongen var han ikke på banen i noen kamper for Glimt. Den gang var det begge knærne som satte en stopper for venstrebackens bidrag i kampsituasjon.

- Jeg vet ikke hvordan kroppen takler fotballtrening, men det er det jeg ønsker å finne ut av. Det eneste jeg vet er når dette eventyret starter, men jeg vet ingenting om når eller hvordan det slutter, smiler den tidligere Glimt-kapteinen.

Ting tok av i lystig lag

Han forlot Fauske/Sprint til fordel for Glimt så langt tilbake som i 2005. Nå vender han altså tilbake til de helblå fra Fauske.

Det som nå er blitt en realitet startet på mange måter som en spøk i lystig lag tidligere i sommer:

- Jeg var i 30-årsdagen til Jonas Dahlberg, og det begynte å bli litt sent på kvelden. Stemningen var god og det ble litt fotballprat. Tom Vidar Karlsen kom innom og plutselig hadde han formalisert en kontrakt med alle detaljer på en serviett. Denne ble til slutt signert av meg, humrer 30-åringen.

Ikke godkjent av Glimt i Steigen

I etterkant av den spøkefulle tonen på 30-årsdagen til Dahlberg, ble det hyppigere kontakt på telefon mellom partene. I kveld signerte Ruben Imingen formelt for Fauske/Sprint i pausen av oppgjøret i SKS Arena mot Stålkameratene.

- Bare for å ha det slått fast, så er det ingen økonomiske punkter i denne avtalen. Jeg tenker jeg går i minus gjennom kjøring til Fauske og bruk av egen bil. Jeg gjør dette fordi jeg ønsker å teste om jeg kommer tilbake på banen. Hvis jeg lykkes med det ønsker jeg å bidra med min rutine inn i en spennende og ung spillergruppe i Fauske/Sprint, slår steigværingen fast.

- Har du noen formening om hva Glimt i Steigen tenker om denne overgangen?

- He he. Det har jeg ikke rukket å tenke over, men jeg håper de synes det er greit at jeg gjør et forsøk, sier han.

Ble trigget av resultatene

- Er det andre årsaker til at du nå velger å forsøke et comeback som fotballspiller?

- Det er sammensatt. For det første har jeg savnet fotballen denne sesongen. Jeg kompenserte dette savnet ved å stille opp på B&OI-gampen tidligere i år. Der kjente jeg at formen var bedre enn fryktet. Samtidig kjente jeg at kneet fungerte ved løping rett fram, forklarer Imingen og legger til:

- Jeg ble trigget av de oppløftende resultatene og trente etter hvert mer. Det var også artig å smake på spenningen ved det å delta i løp. Det var akkurat som i forkant av en fotballkamp med trøbbel med å få i meg nok mat, og ting som at jeg litt oftere enn vanlig måtte på do.

Ruben Imingen fikk 12 sesonger for Glimt. I løpet av denne perioden spilte venstrebacken 183 seriekamper og scoret tre mål. 38 av kampene var i eliteserien.

Kommentarer til denne saken