Fauske er i toppen i Norge på listen over de beste klimatilpassede kommune. Det viser en stor nasjonal kartlegging som forsikringsselskapet If har gjennomført sammen med CICERO Senter for klimaforskning.

– Vi har undersøkt hvor godt forberedt norske kommuner er på ekstremværet som klimaforskerne mener vil bli vanligere i årene framfor oss. Noen er flinke, men altfor mange har ikke startet dette viktige arbeidet, sier Ivar Martinsen, konserndirektør hos If i en pressemelding.

Gjennom et omfattende spørreskjema har kommunene svart på hva de gjør for å tilpasse seg en villere og våtere værtype, med stadig hyppigere klimarelaterte skader.

– Kartleggingen viser at Stavanger er den kommunen som er best i klassen, sier seniorforsker i CICERO, Marit Klemetsen.

Sjekk uværet fra Fauske i desember 2017.

Fauske kommune havnet på en 14. plass med 18 poeng av totalt 33 poeng. Stavanger som landets beste klimatilpassede kommune fikk 31 poeng.

Totalt er det 25 kommuner som er ført opp på topplisten i undersøkelsen, med plassering fra 1. til 15. plass. Fauske er den eneste kommunen i Nord-Norge som kommer inn på listen. Dog er det flere kommuner som ikke har tatt del i undersøkelsen.

Disse nordnorske kommunene var med i undersøkelsen: Sør-Varanger, Balsfjord, Beiarn, Vega, Moskenes, Narvik, Nesseby, Fauske Nordkapp, Gildeskål, Porsanger, Hadsel, Hamarøy og Steigen.