Regjeringen gir ekstra midler: - Gjør det lettere for kommunene å rekruttere fastleger

Helseminister Bent Høie.

Helseminister Bent Høie.

DEL

Regjeringen gir ti millioner for å styrke utdanningsstillinger i allmennmedisin (ALIS).

Det skriver Dagens Medisin.

ALIS-ordningen ble startet for to år siden på Vestlandet. Da fikk ti kommuner statlig støtte til å ansette 15 fastleger i faste opplæringsstillinger for å bli spesialister i allmennmedisin.

Regjeringen har nå satt av ti millioner ekstra til ordningen, og dette omfatter om lag to årsverk per kontor. Det opprettes fem kontorer i Bodø, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Hamar.

– ALIS gir tryggheten mange unge leger ønsker, og gjør det lettere for kommunene å rekruttere fastleger. Vi styrker derfor ordningen med 10 millioner. Etablering av flere ALIS-kontor legger til rette for at leger i hele landet kan få tilbud om en ALIS-avtale, sier helseminister Bent Høie (H) til Dagens Medisin.

Svein Steinert, prosjektleder for ALIS-Nord, er fornøyd med at Regjeringen gir 10 millioner.

– Jeg er glad for at regjeringen ser et behov for å styrke allmennlegeutdanningen i hele landet. Vi hadde trodd at det skulle komme som et resultat av ALIS Nord- og vest-pilotprosjektene og det at det kommer penger noe tidligere er veldig bra, sier han til nettstedet.

Kontorene som legges til Bodø, Trondheim og Bergen skal dekke kommunene i henholdsvis Helse-Nord, Helse Midt-Norge og Helse Vest.

Artikkeltags