Gå til sidens hovedinnhold

Færre søker lærerjobb i Bodø

Antallet søkere til lærerjobber i Bodø har gått ned. – Det bekymrer meg, sier barnehage- og skolesjef Tore Tverbakk.

For abonnenter

Kommunen lyser ut alle lærerstillinger samlet på våren, før de vet hvor mange stillinger som blir ledige. Hittil er et titalls lærere tilsatt. Tverbakk anslår at det kan ende på 25–30.

– Men helt fram til juni kommer det inn meldte behov, så vi kan ikke si noe sikkert hva vi vil ende på.

Det er fortsatt bra med søkere målt mot antall ledige stillinger, men det garanterer ikke for at alle skolene får nok kvalifiserte lærere.

– De siste årene har vi kjørt ekstra utlysninger på enkelte skoler. Det kan være at søkere ikke ønsker seg til den skolen de får tilbud om, eller at de som søker på jobben, ikke er kvalifiserte, sier Tore Tverbakk.

I år er det 154 som har søkt på lærerjobb i Bodø kommune. Mange av disse er inne i skolen allerede, som vikarer. Søkningen er større enn i fjor og året før, da den lå på henholdsvis 128 og 137, men lavere enn for noen år siden. I 2018 var den oppe på 187 og i 2017 var det 203 som ønsket lærerjobb i Bodø. Tilbake i 2004 var det hele 316 som søkte på lærerjobber i Bodø.

– Det bekymrer meg at det er såpass få som søker lærerjobb i Bodø nå, sier Tore Tverbakk.

Allerede for flere år siden så han med uro på utfordringene med å få nok kvalifiserte lærere til å fylle ledige stillinger. En stor del av studieplassene på lærerutdanningene ved Nord universitet har stått tomme de siste årene.

I 2016 etablerte kommunen en ordning med at lærere som skrev kontrakt med Bodø kommune fikk 20 000 kroner ekstra i årslønn. Hvis de tok jobb ved Skolen i Væran, i Misvær, Skjerstad eller Kjerringøy, ble ekstralønna høynet til 30 000 kroner. Den ordningen vedtok bystyret å ta bort fra 2021.

Kommentarer til denne saken