Får støtte for å produsere fibertønner til industribedrift

Kortreist: The Quartz Corp AS vil i framtiden kunne få kjøpt kortreiste fibertønner fra ny, lokal bedrift. I dag kjøpes slike tønner fra USA.

Kortreist: The Quartz Corp AS vil i framtiden kunne få kjøpt kortreiste fibertønner fra ny, lokal bedrift. I dag kjøpes slike tønner fra USA. Foto:

Sametingsrådet har innvilget 500.000 kroner i tilskudd til produksjon av fibertønner.

DEL

Det er den nystartede bedriften Pro Pack Container AS ved Tom-Roger Ellingsen som skal produsere fibertønner for The Quartz Corp AS (TQC) som driver med produksjon av ren kvarts på Drag.

TQC kjøper i dag fibertønner fra USA, noe som både er kostbart og krevende på grunn av store avstander.

Sametingsråd Silje Karine Muotka (NSR) er svært fornøyd med at Sametinget gjennom å gi tilskudd kan bidra til å støtte denne industrisatsingen på Drag.

– Med etablering av Pro Pack Container AS vil TQC nå kunne kjøpe fibertønner fra en lokal produsent. Dette vil medføre en betydelig grad av verdiskaping i Hamarøy, da produksjon av fibertønner vil kunne skje lokalt i stedet for fra USA, sier sametingsråd Silje Karine Muotka.

Pro Pack Container AS vil skape nye kompetansebaserte arbeidsplasser i Hamarøy kommune, og Muotka mener at etableringen er svært viktig for næringslivet og samfunnsutviklingen i kommunen.

– Annen finansiering er på plass, og vi er svært glade for at Sametingets tilskudd kan bidra til at prosjektet nå blir fullfinansiert, sier Muotka i en pressemelding.

Tilskuddet gis fra tilskuddsordningen Variert næringsliv, og er i samsvar med prioriteringene. I år prioriteres blant annet tiltak som gir en betydelig grad av nyskaping og bedriftsutvikling, og tiltak som styrker næringer med potensial for vekst og høy sysselsetting, for å skape befolkningsvekst/tilflytting.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken