Gå til sidens hovedinnhold

Falsk koronaalarm – åpner omsorgssentrene igjen

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag 28. desember sendte Rødøy kommune ut en pressemelding hvor det sto at det var påvist covid-19 hos en pasient fra Rødøy. Etter nye tester viser det seg imidlertid at det skal ha vært falsk alarm.

– Vi orienterte mandag 28. desember om påvist covid-19 hos pasient fra Rødøy. Pasienten ble testet i annen kommune. Vi har nå fått melding fra laboratoriet om at en tredje test var negativ. Vedkommende er symptomfri og ute av isolasjon, skriver kommunen i en pressemelding.

I forbindelse med smittesporingen har kommunen også testet definerte nærkontakter som oppholdt seg i kommunen. Samtlige av disse testene har vist seg å være negative. Ettersom indekspersonen har testet negativt, så er nærkontaktene også ute av karantene.

– Vi konkluderer derfor med at Rødøy ikke har hatt noe smittetilfelle likevel, skriver kommunen i pressemeldingen.

Begge omsorgssentrene ble stengt umiddelbart etter meldingen mandag. Disse er nå igjen åpne for besøk.

– Denne situasjonen har vist at vi også kan bli direkte berørt av pandemien. Kommunen har fått øvet på våre prosedyrer, og sett at det fungerer. Vi har også fått god hjelp fra myndighetene. Vi oppfordrer fortsatt til å ha fokus på å bryte smittekjeden, å huske smittevernreglene, og å følge nasjonale råd for nyttårsfeiringen, skriver kommunen i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken