De er som regel svært lettkledde på bildene. Og de ønsker å være vennen din. Men det er ikke så lurt til å takke ja til slike venneforespørsler.

– Den siste måneden har det strømmet på med slike venneforespørsler på Facebook, sier en bodømann som ønsker å være anonym. Bare de siste dagene har mottatt fem slike forespørsler.

Vil advare

– Hvor mange jeg har mottatt totalt har jeg for lengst mistet oversikten over. Jeg ønsker å advare andre mot dette. Dette virker å være ren reklame for å lure folk inn på et pornonettsted, sier mannen.

Selv har mannen rapportert slettet forespørslene og rapportert disse til Facebook.

– Det er på tide at Facebook tar noen grep og rydder opp her. Jeg  vet at det også er personer som går på ungdomsskolen som har mottatt slike venneforespørsler, en av disse er en slektning av meg, sier mannen.

Økning

Flere nettsteder har den senere tid omtalt dette. Deriblant tv2.no.

Sosiale medier-ekspert Magnus Brøyn i Coxit, bekrefter til nettstedet at falske sex-profiler har tatt av på Facebook den siste tiden.

– Jeg vil si at trenden har forverret seg den siste tiden, og det har eskalert de siste ukene. Det er flere falske sex-profiler nå enn tidligere, og det er blitt et stort problem, sier han.

Brøyn sier at disse venneforespørslene kan være farlige å godta. I beste fall brukes de bare til å spre spam – i verste fall kan du bli svindlet.

Bedt om å oppgi kredittkortnummer

– Profilene lokker intetanende ut i potensielt farlige feller. Svindlerne forsøker å utnytte folk på Facebook, og det kan gå ut over mange, sier han til tv2.no.

Ifølge Brøyn forsøker de å oppnå personlig kontakt – for deretter å lokke folk inn på nettsider under påskudd av å vinne fine premier. Og her blir man ofte bedt om å oppgi kredittkortnummer.

Eksperten er ikke fornøyd med hvordan Facebook har grepet fatt i dette problemet.