Juli måned ble av det bedre slaget for Norsk Luftfartsmuseum i Bodø.

Totalt var 11.313 innom luftfartsmuseet forrige måned. Det er «all time high» for museet og en økning 12,7 prosent sammenlignet med samme måned i 2020.

Sammenlignet med rekordåret 2017 var det nærmere 1.000 flere innom i juli måned i år. I 2017 inngikk også speidernes landsleir i tallene.

Google-rangering

Direktør Arne Christian Fjelberg mener det er flere årsaker som kan ligge bak de gode tallene.

– Det er sannsynligvis en rekke årsaker som til sammen har ført til publikumsrekorden. Den ene er resultatet av et målrettet arbeid over tid, kombinert med relevant presentasjon av både den sivile og militære luftfartshistoriens betydning for Norge i en historisk kontekst. Det er også slik at den besøkende kjenner seg igjen i en samtidskontekst og har et forhold til en hendelse eller til en flyging, sier direktøren i en pressemelding.

– En annen nærliggende årsak synes å være fjorårets svært høye besøkstall av nordmenn i juli, som igjen har anbefalt andre å besøke oss i år. Det å ligge på googles rangering over de fem beste attraksjonene i Bodø gjør også juli til en god måned, fortsetter han.

Flypakken

Museet har også lagt et ekstra fokus på familiebesøk med en «sommerløype» slik at familier sammen, eller barn alene, kan gå på oppdagelsesferd i utstillingene og løse oppgaver på veien.

– Vår oppsatte sommerguiding har vist seg å være populær, sammen med luftfartsmuseets egenutviklede app hvor du finner både fly og historier presentert, sier Fjelberg.

Et annet tilbud som har vært spesielt populært er museets flypakke.

– «Flypakken», hvor en får både billett til luftfartsmuseet og muligheten til å fly i simulator hos Newton Flight Academy er også for mange et høydepunkt – og til tider har det vært utfordrende å få plass til alle som ønsker, forteller Fjelberg.