I alle år, siden veisalt liksom ble introdusert som løsningen på alle trafikale problemer i Bodø, har debatten rast omkring fordeler og ulemper med denne saltingen. Jeg er vel blant dem som har resignert og innfunnet meg med at riksveiene rundt Bodø blir, og kommer til å bli saltet, og at bilen min havner på verksted etter hver EU-kontroll med en liste over deler som må skiftes ut, fordi de er ødelagt av rust.

Brungrå sørpe

Greit nok! Jeg bor selv nokså nært sentrum, og av den grunn føler jeg at andre har vært atskillig mer plaget med saltproblemer enn meg. Jeg er blant dem som alltid har brukt sentrumsgatene i Bodø både til vintersykling, turgåing, og i mine beste stunder også jogging. På greit vinterføre er slike aktiviteter problemfritt, men denne vinteren har dette plutselig utviklet seg til å bli livsfarlig høyrisikosport. Saltmafiaen har tydeligvis fått frie tøyler til å forsøple hele byen med sitt kjære salt, og det har de jaggu også klart.

 

Hovedgater og småveier i hele Bodø sentrum er nå dekket av store mengder med brungrå saltsørpe med konsistens som skittent potetmel. Vi myke trafikanter tar oss fram så godt vi kan, men med livet som innsats. (Det er ikke enkelt å gå eller sykle i store mengder med potetmelaktig skit). Bodø i seg selv ser nå ut som en brungrå skitten pøl av en by, det er så stygt her nå at man helst bare vil sitte inne bak fortrekte gardiner.

ÅPEN LINJE: - 6 grader, vind, ingen nedbør og det saltes på riksvei 80. Dere som bestemmer dette kan umulig vite hva dere holder på med

Hån mot syklister

Hvor er våre lokalpolitikere, hvor er dem som skal bestemme hva som er lov og ikke lov i denne byen?? At en gruppe mennesker skal ha lov til, for det første, å grise ut byen vår på dette viset, og for det andre, å gjøre all ferdsel utenom pr. bil, til en livsfarlig aktivitet, er bare helt ufattelig. Håper ALDRI jeg hører noen i kommunen eller andre supperåd, alà Bodø i Vinden, stå fram i avisen og kalle Bodø for Sykkelbyen, for det er en direkte hån mot oss som bruker sykkel om vinteren her i Bodø.

 

Hvis det finnes en eneste lokalpolitiker som har mot og makt til å slå i bordet og rope ut høyt og tydelig at NOK ER NOK, og hute dette salthelvetet ut av Bodø sentrum, vær så snill og kom ut og fram fra ditt kontor! Du vil oppnå stor popularitet fra byens befolkning, og du vil få en flying start på valgkampen mot det kommende kommunevalget.