Gå til sidens hovedinnhold

Et hyllest til distriktsmusikerne i Mosjøen og Sortland

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Åpent brev til fylkesråd for kultur, klima og miljø Kirsti Saxi.

Vi har kjent distriktsmusikerne i Mosjøen og på Sortland i mange år og har sett hvordan deres engasjement, arbeidskapasitet, profesjonelle nivå, breddeinteresse, fleksibilitet, kreativitet og samarbeidsvilje har skapt rett og slett et enestående miljø. Dette miljøet har ikke bare kommet det lokale, kommunale og fylkes befolkningen til gode, men også Norge som nasjon.

Som musikerne på høyt nivå er ensemblene utrolig fleksible, både når det gjelder sjanger og samarbeidspartnere. De underviser, motiverer og involverer alle fra barn til godt voksne, fra amatørmusikkmiljøet og til profesjonelle musikerne fra hele landet. Prosjektene Nordlands distriktsmusikere har skapt, gleder publikum over hele Norge og internasjonalt. Distriktsmusikerne tiltrekker seg studenter og samarbeidspartnere fra hele verden, og musikerne som får utdanning og erfaring fra Nordlands distriktsmusiker får sysselsetting gjennom hele landet. Mange søker til Mosjøen og Sortland for studie og arbeidsmuligheter i kulturlivet, og miljøet skapt av distriktsmusikerne gir grobunn for et sunt og inkluderende bomiljø som er svært attraktivt.

Sånn som vi forstår det, har de musikerne som er ansatt som distriktsmusikere i Mosjøen og Sortland, skapt ufattelig mye verdi,
både sosialt, kulturelt, og økonomisk sett. Vi kan ikke forstå at det ville være hensiktsmessig fra noen ståsted å begrense eller true denne ordningen. Helst at fylket ville se økt verdiskapning av å øke bevilgninger.

Kommentarer til denne saken