Et besøk i Bodø endret alt for Merete (32): – Jeg tenkte bare «wow»

Da Merete Nordheim (32) landet i Bodø ble hun møtt av en frisk bris positivitet.

Da Merete Nordheim (32) landet i Bodø ble hun møtt av en frisk bris positivitet. Foto:

Da Merete Nordheim (32) framførte et dikt i flomlysene på Stormen konserthus om det å ikke høre til, skjønte hun at Bodø var byen for henne.

DEL

- Jeg er rastløs. Jeg vil mye og alt på samme tid, hele tiden.

Slik beskriver den nye styrelederen for Ungt Entreprenørskap Nordland seg selv. Merete Nordheim er 32 år gammel, elsker å være ute, gå på konsert og å «ta seg en øl på Dama».

Et besøk endret alt

Nordheim er oppvokst i ei lita bygd i Hordaland. Til tross for flere år på farta, har hun fortsatt beholdt vestlandsdialekta.

– Jeg har aldri hatt en plan og er i grunnen veldig følelsesbasert. Føles noe riktig så er det rett valg for meg, sier hun.

I tillegg til flere verv innenfor samme fagfelt, er Nordheim direktør i Bodø Næringsforum. Med det aller nyeste vervet får hun nå jobbe med det hun selv lengtet etter på skolebenken. Hun lærer unge mennesker viktigheten av arbeidslivet og forbereder dem på å takle samarbeid, enighet og uenigheter som kan oppstå.

Etter å ha hatt hjemmeadresse i Longyearbyen og Moskva, valgte jenta fra Valevåg å slå seg til ro i Bodø. Hun minnes godt den dagen tanken streifet henne for første gang. Ved et besøk i Bodø gjennom ambassadørprogrammet Agenda Nord-Norge, følte Nordheim på seg at Bodø var byen for henne allerede da de landet på flyplassen.

– Bodø ga meg en følelse av at alt var annerledes her. Jeg fikk en frisk bris av positivitet, forklarer hun.

Her kan jeg høre til

Hennes første og eneste framførelse på Stormen avgjorde framtiden. På reisen med ambassadørprogrammet ble deltakerne utfordret til å framføre, mutters alene i Storsalen på konserthuset.

– Mitt første møte med Stormen konserthus var ganske fint. Som et oppdrag på reisen fikk vi beskjed om å stå på scenen og lese et dikt som betydde noe for oss, forteller hun lattermildt

Nordheim forteller at hun som barn leste mye av både dikt og skjønnlitteratur. Valget for opptredenen falt på diktet «Mitt hjerte er et foreldreløst barn» av Jens Bjørneboe.

Et dikt om følelsen av å ikke høre til.

– Da jeg sto på scenen og leste diktet følte jeg at Bodø var et sted jeg kunne høre til. Helt alene i flombelysningen tenkte jeg wow for en velkomst, her må jeg bare bo, forteller hun.

På flyplassen på vei hjem til Longyearbyen var hun allerede i gang med å søke på jobb i Bodø, og seks måneder senere var hun på plass i bodøbyen.

Merete og samboeren har nettopp fått seg valp. Dachsen Purre får inntil videre være med matmor på jobb.

Merete og samboeren har nettopp fått seg valp. Dachsen Purre får inntil videre være med matmor på jobb. Foto:

Vil lokke tilbake fraflyttede

Det er tydelig at Nordheim er et arbeidsjern uten like. Som administrerende direktør i Bodø Næringsforum, styremedlem i Bodø2040 og nå styreleder i Ungt Entreprenørskap Nordland, har hun nok å gjøre. Akkurat slik hun ønsker det skal være.

– Jeg har alltid jobbet mye, men det er det jeg trives med.

Næringslivet er en stor del av 32-åringens hverdag. Det kommende arbeidet håper hun skal være med på å gjøre Bodø til en attraktiv by. Både for dem som allerede har flyttet vekk, men også for dem som tenker på å flytte fra byen.

Likevel tror hun det er sunt å teste ut nye omgivelser.

– Jeg tror man må komme seg litt unna for å se verden. Da er det enda viktigere å være en attraktiv by man får lyst til å komme tilbake til. Bodø i Vinden har jobbet med å få gullet hjem, men man må også snakke om hvordan man skal få gullet til å bli, sier hun og fortsetter

– Voksne kan snakke om at vi har en utfordring om fraflytting, men hvor er de unge når slikt snakkes om? Det er kort fortalt et av de viktige fokusområdene for næringslivet i dag og i fremtiden som vi blant annet jobber opp mot.

Artikkeltags