Gå til sidens hovedinnhold

Erna slakter din sparegris

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tirsdag kom meldinga om hva lommeboka skal inneholde framover til både bedrifter og folk flest. Dette kalles statsbudsjettet.

De som kan glede seg mye over hva Erna Solberg og hennes folk legger opp til, de bor ikke i Norge.

Finansminister Jan Tore Sanner mener en «vanlig familie» med statsbudsjettet vil betale nesten 16.000 kroner mindre i skatt enn med skattenivået i 2013. Hva i alle dager hjelper dette når strømregninga bare for inneværende år er opp med +20.000 kr dette året. Verre skal det bli om vi ser på alle avgiftene.

Drivstoffavgiftene skal øke kolossalt i denne perioden dersom dette blir vedtatt.

En person som må bruke bil 25.000 km i året vil få en kostnadsøkning bare på drivstoffet med 2000 kr. Så økes også andre deler av bilavgiftene betydelig. For transportnæringa er dette en svart dag.

Videre er det nå slik at ditt hus og hjem er nytt delikat skatteobjekt, du må nå betale mer enten du har bare en bolig eller om du har noe du leier ut. Ranes skal du uansett.

Imidlertid kan det nå være håp for dem som bor ute på øysamfunn og andre som må benytte ferge og båt for å komme seg til fram, dette ser vi i regjerings erklæringa til Sp og Ap, de har nemlig lovet store kutt i prisene. Ja noen steder helt gratis. Men dette skal jo også betales, og kjenner vi politikere rett så kommer dette å bli belastet over skatteseddel alt neste år til Ola og Kari. Ingen må gå i fella og tro dette er gratis.

De som imidlertid kan glede seg over Erna sin giverglede er:

1. Mottakere av u-hjelp (uten å gå inn på det, så har neppe alle de helt redelige hensikter).

2. De som driver med butikk i nærheten av svenskegrensa, de vil få et enormt oppsving igjen etter at restriksjonene er sluppet løs.

Spørsmålet er jo om Erna og co. er valgt inn for å gjøre andre nasjoner fornøyd? Eller om det er det norske folk hun skal gjøre happy? Dere kan selv bedømme om dette er bra for din måte å leve på.

Dette er ikke det Høyre Erling Norvik fikk meg inn i for mange år siden.

Kommentarer til denne saken