Både Høyres leder og Arbeiderpartiets nestleder er blant deltakerne når NRK og Avisa Nordland arrangerer politisk debatt i Stormen Bibliotek onsdag kveld.

Debatten sendes direkte på an.no og NRK2 fra klokken 20.00.

Politisk kommentator Stein Sneve i AN tror ikke det er tilfeldig at både Solberg og Skjæran velger å stille til debatt i Bodø nå i høst.

– Høyre er igjen på jakt etter ordførerklubba i de nordnorske byene. Det er viktig i seg selv, men kan også peke fram mot stortingsvalget i 2025, forklarer Sneve.

Han får støtte fra sin kollega i NRK.

– Både Høyre og Ap har i perioder mistet fotfeste i landsdelen, og det er viktig for begge partiene å øke sin oppslutning og vinne tilbake flere ordførere, påpeker politisk kommentator i statskanalen, Tone Sofie Aglen.

Begge to er selvsagt til stede for å analysere debattsendingen, som publikum også kan følge direkte fra salen i biblioteket.

Debatten ledes av NRK-profilen Monica White Martinsen.

Blant temaene som skal debatteres finner vi skatt, fraflytting og hvilket behov man har for kraftutbygging. I Salten strandet Blastr Green Steel-planene om et grønt stålverk da både Fauske og Sørfold kommune sa nei til konsekvensutredning av en vindkraftutbygging.

Ifølge initiativtakerne kunne dette gitt en investering på mange milliarder og betydd en stor mengde arbeidsplasser.

I debatten skal Fauske-ordfører Marlen Rendall Berg (Ap) forklarer hvorfor kommunen sa nei.