Erika (20) er Cirkus Agoras nyeste tilskudd: – Det blir akrobatikk av høyeste klasse, og mye klovnemoro

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

I fjor besøkte Cirkus Agora flere steder i Salten for første gang siden 2003. Det ble en suksess, og spesielt i Bodø, forteller sirkusdirektør Jan Ketil Smørdal til Avisa Nordland.

– Vi hadde tidenes suksess i Bodø sist år, med tre fulle hus. Nå gleder vi oss veldig til å innta byen på ny, sier Smørdal.

Flere forestillinger

Det er 30 år siden Cirkus Agora hadde sin premiere på Hamar i april 1989. I år er det duket for et allsidig program med forestillinger i Saltstraumen, flere i Bodø og på Fauske.

– Det blir akrobatikk av høyeste klasse, mye klovnemoro og en ny, norsk debutant. Vi har fått gode kritikker og har måtte sette opp flere ekstraforestillinger i år, forteller Smørdal.

Ny, norsk debutant

Erika Hågensen er den nye, norske debutanten som nevnes. At de har fått med henne er Smørdal ekstra stolt av.

– Erika har fått sin sirkusutdannelse fra kulturskolen i Trondheim, og det har vært en glede å følge henne i manesjen. Hun blir bare dyktigere og dyktigere, og har fått en strålende mottakelse hos publikum. Jeg er stolt over å kunne presentere en ny, norsk og særdeles talentfull sirkusartist.

– Vi trenger gjøglerne

Sirkusdirektøren debuterte selv som sirkusartist på line, før han startet sitt eget sirkus med hele hjembygda i ryggen. At sirkus fenger er han ikke i tvil om.

– Det er få ting som kan begeistre så mye som sirkus, uavhengig av alder, kultur eller språk. Vi trenger gjøglerne. De er opprinnelsen til all moderne underholdning.

Internasjonale artister

Med seg i jubileumssesongen har Smørdal artister fra flere verdensdeler, blant annet temposjonglør og ballkunstner i verdensklasse, Rafael De Carlo fra Cuba. Han har underholdt titusener i noen av Europas største og mest anerkjente sirkus. Andre som også er med er Martyn Chabryn.

– Hun tar pusten fra publikum med sitt musikalske perkusjonsnummer hvor hun på uforståelig vis smetter ut av det ene antrekket og inn i det andre på sekundet. Sjelden får du se noen multitaske på et slikt høyt nivå, står det i en pressemelding fra Cirkus Agora.

Hundenummer og husklovn

En favoritt hos mange av de unge er hundenummer som Edi Laforte står bak.

– Her blir det høyt tempo, heftige triks og mye logring.

Et sirkus må også ha en egen husklovn, hos Cirkus Agora er det Fransesco.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken