Vi som liker Glimt har blitt temmelig bortskjemt med å ha en Berg på midtbanen som kan dominere kamper. Kan Patrick Berg vise seg å bli den største av dem alle?

Harald, Ørjan, Runar og Arild Berg har alle gledet oss i mange år med sine fantastiske ferdigheter som fotballspillere. Alle har vært midtbanespillere, om enn ikke i samme rolle. Uansett har de vært avgjørende i kamp etter kamp, i år etter år. Én etter én ble de til Bodøs desidert største fotballhelter.

Kanskje ser vi den aller beste Berg i aksjon for de helgule nå. Uten ball gjør Patrick Berg en forsvarsjobb som savner sidestykke i norsk toppfotball. Med ball er han sentral i Glimts grunnspill og er en av de viktigste brikkene offensivt. Som kaptein stiller han krav samtidig som han støtter medspillerne sine ett hundre prosent. I det offentlige rom framstår han som reflektert og smart, og Patrick ser hele tiden det store bildet.

På Reykjavik torsdag fikk vi se årsbeste av midtbanegiganten. ANs Freddy Toresen, mannen som kjenner Bodø/Glimt aller best og har fulgt laget i flere tiår, ga Patrick 9 på spillerbørsen. Jeg tipper godeste Freddy vurderte 10ern også, for den prestasjonen 23–åringen (blir 24 i november) viste oss i denne kampen var av høy, høy klasse selv målt opp mot de beste kampene til bestefaren, faren og onklene.

Det er sikkert noen som er uenig og rangerer de forrige generasjoner Berg som bedre. Men jeg begynner å bli helt overbevist om at Patrick er tidenes beste Berg – så langt i alle fall. Han debuterte som 17–åring, ble fast på midtbanen tidlig i 2016–sesongen og har vært meget sentral i alle sesongene etter det.

Folk pleier å si at vi er heldige som lever i ei tid hvor vi kan nyte både Ronaldo og Messi. For å dra det ned på bodønivå, så er vi heldige nå som får oppleve Patrick Berg i gult. Det eneste som legger en demper på gleden over hans kanonkamp mot Valur er at sånne oppvisninger gjerne fører norske spillere ut av landet. Jeg håper virkelig det blir en stund til han forlater Glimt, men unner egentlig andre deler av Europa å få stifte bekjentskap med en så god spiller. Og jeg unner Patrick Berg en stor internasjonal karriere.

Kampen om å nå gruppespillet i Conference League er jo så internasjonalt som det kan bli, og det var jo først og fremst det kampen i Reykjavik handlet om. En tremålsseier der er virkelig sterkt. Glimt imponerte virkelig, og om vi ser bort fra de siste 12 minuttene hadde bodølaget full kontroll. Det lukter ny kvalikkamp mot motstander fra Kosovo, men vi må ikke la oss lure til å tro at den saken er i boks. Til det er Valur et altfor godt lag.

En annen Glimt–spiller det virkelig var oppmuntrende å se i aksjon i denne kampen, heter Ulrik Saltnes. Han har egentlig ikke vært skikkelig god siden 2020. I denne kampen, med ett mål, en målgivende og ordnet straffe, så vi den «gode gamle Ulrik». Mer å gå på riktig nok, men et sjumilssteg i riktig retning.

Stem på hvem du synes er den beste Berg i avstemmingen under her: