Spørsmålet er i høyeste grad aktualisert etter prestasjonene hans mot Vålerenga søndag kveld. Den utviklingen han har hatt de siste sesongene er helt enorm, ja nesten ikke til å tro.

I 2019 var det en del opp og ned, mest opp, og savnet etter Ricardo Friedrich forsvant fort. I fjor var han svært solid og hadde vel egentlig bare én skikkelig dårlig kamp – borte mot Molde hvor han slapp inn noen helt ubegripelige mål.

I år utstråler han enda større trygghet, og det eneste vi kan kritisere ham for er vel de upresise pasningene han åpnet med i hjemmekampen mot Strømsgodset?

Men er han historiens beste burvokter for Glimt? Mange vil hevde det, og ha svært gode argumenter. På min meget uhøytidelige liste er han på en 2. plass.

1. Jon Abrahamsen: Legenden som var med på den første store Glimt-perioden fra 1975. Han var uredd i feltet og hadde en spillestil som innga respekt. Fikk med seg den store oppturen på 70-tallet, men også den store nedturen inntil han la opp i 1983. Tre A-landslagskamper under Tor Røste Fossen. Årets keeper i VG i 1980 til tross for flest innslupne mål og sisteplass.

2. Nikitia Haikin: I fjor la vi kanskje ikke så godt merke til prestasjonene hans rett og slett fordi Glimt ofte ledet stort og hadde full kontroll. I år er kampene mye jevnere, og vi kan derfor glede oss over matchvinnende redninger fra den russisk–israelske målvakten. En moderne keepertype som er trygg med ball i beina og som engasjerer seg høylytt både offensivt og defensivt.

3. Rohnny Westad: Det overraskende førstevalget i mål 1. mai 1993, og deretter var han fast. Totalt sju veldig gode år i Glimt med ett sølv og en bronse i serien og ett cupmesterskap i den første perioden på fem år. Kom tilbake til klubben i 2000 etter to år i Brann.

4. Pavel Londak: Estlenderen fikk 185 kamper for Bodø/Glimt, og han holdt et jevnt høyt nivå. Reaksjonssterk og engasjert.

5. Tor Egil Horn: Stødig bakerste mann fra 1997 til 2005. Ble tatt ut på landslaget, men måtte melde skadeforfall. Høydepunktet var 2003-sesongen med sølv i serien og en tapt cupfinale.

6. Hannes Halldórsson: Må med på denne listen selv om det ble kun 14 kamper for Glimt for den islandske målvakten. Imponerte i mange av de kampene han fikk for Glimt og innsatsen fikk Hannes tilbake som førstevalget på det islandske landslaget. Hannes dro fra Bodø til EM 2016 hvor han og resten av det islandske landslaget imponert stort.

Uansett hvem du mener er Glimts beste målvakt gjennom tidene, er det vanskelig å si noe annet enn at Jonas Ueland Kolstad gjør en fenomenal jobb som keepertrener i klubben. Det er ikke tilfeldig at mange målvakter, som for eksempel Nikita Haikin, har hatt en positiv utvikling og blitt markant bedre i løpet av perioden i bodøklubben.

Hvem mener du er den beste Glimt–keeperen gjennom tidene? Stem under her, og finner du ikke navnet på din favoritt – bruk kommentarfeltet.