Gå til sidens hovedinnhold

ER DET NOEN DU GLEMMER I JULA? Er det kun julestresset som opptar all din tid? Eller husker du på "tante Olga" ,ugift og barnløs. Ensom

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I disse kalde,travle førjulsdagene er de aller fleste opptatt av å bruke mest mulig penger på b.l.a.gaver,mat og juletre. At julen kommer tidligere enn Før og at den skal bære et preg av god økonomi, er ingen hemmelighet. Du har ikke tid til å tenke på noe annet enn å få gjort alt du MÅ til jul.

Hver eneste dag,møter jeg slike mennesker og tenker det samme hver dag. Stakkars deg.

I Lille Norge.

Et av verdens rikeste land med langt flere fattige og ensomme mennesker,enn regjeringen vil innrømme eller gjøre noe mer for,selv om "alle" vet at DESEMBER er bare et stort mareritt for dem,pengesluk for noen og den ensomme gamle "tanten" som er ugift og barnløs og kanskje ikke familie igjen i det hele tatt,ønsker kun å dø.

Det finnes de som har familie, men er glemt. Eldre jeg har snakket med,sier at de får invitasjon til å feire julaften hos en slektning, men siden den eldre er dårlig til bens fks. takker de heller nei,enn å føle seg til bry. Ringer du tante bare en gang I året,så hva med å spørre om du også kan få lov til å hente???

Der er skammelig hvor lite vi tenker på hverandre. Jeg syns vi lever i en "snobbete verden" og nordmenn elsker å kjøpe nytt,heele tiden. Og for å ikke glemme å nevne "miljøet " nyter heller ikke av nordmenns kjøpegalskap.

Den yngre generasjon tar ikke vare på den eldre generasjonen.,Som for ikke alt for mange år siden,var helt naturlig. Mormor fikk bo hjemme hos familien,istedenfor å bli stuet vekk og glemt på et hjem. Jeg husker at mormoren til bestevenninnen min,bodde hos de. Vi lærte mye av henne og det er jeg glad for.

Det jeg er mest opptatt av.,er det eviglange og umulige temaet : Selvmord

I julen tar ensomme mennesker livet sitt og hadde jul Vært jul,med håndskrevne julekort,julehygge og tid til å besøke fjærnt og nært, familie,nabo,gammeltante/onkel m.m

Jeg ville aldri latt noen jeg kjenner, sitte alene og spise grandiosa på julaften eller andre juledager. Det går fint an å stresse ned,puste,leve og ha det hyggelig SELV i høytiden JULA.

Å gjøre andre glad,er den beste jul for meg. Tenk deg om,bare......

God Jul! Mvh Anja Kathrine

Kommentarer til denne saken