Gå til sidens hovedinnhold

Er det et godt kollektivtransport i Bodø kommune?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er skolen startet igjen for fullt dette nye skoleåret. Selv om man er litt i en annerledes tid så var det allikevel mange som gledet seg til det nye året, men også å komme seg tilbake til en litt mer normal hverdag enn det vi hadde nå i vår der det var mange måneder med hjemmeskole.

Siden vi er startet på nytt år nå så er det en ting som ikke er forandret i det hele tatt. Dette gjelder bussene, for det har seg sånn at å ta buss om morgen til skolen er helt umulig. Hver morgen er bussene så fulle at de ikke kan ta flere inn. Hva er det som skjer når bussene er så fulle? Jo det som skjer er at mange elever kommer for seint på skolen for de må stå å vente til den neste kommer, men det er heller ikke trygt. For hva skjer om bussen kresjer og hvem går det hardest utpå de som sitt eller de som står?

Det er fylkeskommunen sitt ansvar at alle skoleelever kommer seg trygt til og fra skolen. Sånn de hold på med nå så er det ikke trygt i det hele tatt for man har aldri en garanti på hva som kan skje på den bussturen. Derfor synes jeg at fylkeskommunen skal skjerpe seg nå og ta et ansvar. For det er tross alt ungdommene som er vår framtid så da er det på tide å ta vare på ungdommene. Det fylkeskommunen kan start med det er at de tar grep for å sikre ett godt, trygt og effektiv skolebuss-tilbud!

Så vil jeg spør fylkeskommunen om de synes at det er rettferdig at elever på videregående skole skal få fravær om de kommer for seint på skolen siden det ikke er mer plass på bussen. Og elever på videregående har fraværsgrensa og den er ikke på mange prosent.

Hva er greien med at rute 2 mot Bodin videregående skole at det alltid kommer to busser rett etter hverandre og ikke mot Bodø videregående skole. Det er mange flere elever på Bodø enn på Bodin.

Vi er fortsatt inne i denne vansklige tiden der det er viktig at vi følger tiltakene og det gjelder også 1 meters regelen, men gjelder det ikke på bussen? Er egentlig bussjåførene klar over at det gjelder enda for det virker ikke sånn når de ber oss om å sette seg ned det der er ledig. Men er det virkelig smart for man vet aldri om den personen som du setter deg ved siden har symptomer eller er smittet. For man kan gå uten å vite at man er smittet av korona.

Så Nordland fylkeskommune vil dokker virkelig at elever skal få fravær på grunn av bussen eller risikere liv til ungdommer. Jeg håper og tror at det vil dokker virkelig ikke så da er det på tide å skjerpe seg og ta grep for dette går ikke mer.

Kommentarer til denne saken