Jeg reagerer med sjokk og vantro på det jeg ser i nyhetsbildet for tiden, både nasjonalt og lokalt rundt om i Nordland - det er som deja vu fra hva som ble sagt tidligere, blant annet i 2015 ved flyktningstrømmen.

Her mener altså alt og alle at vi skal ta imot et gitt antall Moria-flyktninger. Regjeringen med H,V,KRF vil ta imot 50, og andre roper om at det er altfor lite for verdens rikeste land.

Jeg mener vi ikke bør kaste oss på bølgen for å virke snill og barmhjerting, men heller stoppe opp og se litt på de erfaringene vi har gjort oss de siste årene.

Tidligere har vi sett at mange av de som har kommet inn til Norge i hui og hast har vært grunnløse asylsøkere, som senere må ha blitt sendt hjem igjen. Blant disse grunnløse asylsøkerne har det deriblant vært svært mange unge menn fra Afghanistan, og det viser seg å være tilfelle blant størsteparten i Moria-leiren også.

Nå er det bestemt at det primært er barnefamilier som hentes fra Moria av regjeringen, men det skaper et annet problem - nemlig at disse asylsøkerne kommer før kvoteflyktninger (som alt er kvalitetssikret) i køen.

Kvoteflyktninger bør alltid komme først - det ligger i ordet. Det er ikke rettferdig at det skal hentes asylsøkere fra Hellas, mens folk som egentlig har rett på å komme hit, ikke får lov.

Det som egentlig burde skjedd for lenge siden, var at Hellas skulle ha behandlet alle asylsøknadene, og sendt tilbake dem som ikke skal ha opphold, men det har de nektet å gjøre - da går det galt til slutt, og de prøver åpenbart å presse andre land til å ta imot og dermed løse problemene for seg.

Så var det den økonomiske biten. Pga korona er Norge allerede i en dyp krise. Alt er satt på vent, og bedriftene våre (som holder landet i gang), trenger all økonomisk drahjelp de kan få.

Vi må gjøre ting som hjelper med skattebetalernes penger, nemlig hjelpe LANGT FLERE der de er, enn LANGT FÆRRE ved å ta dem hit.

Det som er det aller viktigste er å hjelpe til i nærområdene der folk flykter fra. Fordi nesten alle de som reiste til Hellas var trygge i Tyrkia og burde blitt der, og at de har reist til Hellas uten grunn. Så noen ble lurt til å havne i situasjonen de er i, og noen valgte det selv. Og vi gir disse oppmerksomhet.

Jeg tror at ting blir verre nå, det har vi sett mange eksempler på tidligere - flere vil legge ut på reise når ryktet går om at de bare trenger å komme seg til Hellas, så vil de bli flydd videre til Norge og andre europeiske land.

Jeg tør å tippe at det veldig snart vil komme nye krav om at 50 ikke er nok, det ser vi allerede rundt om i landet, også her om i distriktet. Uansett hvor mange vi henter, så vil noen alltid kreve flere. Og uansett hvor mange vi henter fra Hellas, vil det bare komme flere til Hellas.

Vi vet det fordi det har skjedd før. Dette vil ikke ta slutt

Kassandra E. B. Petsa

Leder og gruppeleder Fauske FrP

Organisatorisk nestleder Nordland FrP