Gå til sidens hovedinnhold

Endelig henter Norge flyktninger fra Moria

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I dag våknet vi til grusomme bilder fra flyktningeleiren Moria på Lesvos.

Etter brannen står nå 13.000 flyktninger uten et hjem, uten helsehjelp, og med et slunknende håp. Det er en realitet vi må forholde oss til som medmennesker og politikere.

Nå må vi stille opp, stå sammen og hjelpe dem i den fryktelige situasjonen de befinner seg i.

KrF har i lang tid jobbet for å få reddet barnefamilier og enslige mindreårige kan evakueres fra flyktningleiren. Selv om det ikke var et flertall på Stortinget, valgte regjeringen å ta ansvar og si at vi skal hente flyktninger fra Moria-leiren. Etter en tids forberedelser, iverksetter regjeringen nå jobben med å hente ut sårbare barn og familier fra flyktningeleiren.

Det er en lettelse at 50 asylsøkere, primært barnefamilier, nå hentes til Norge. Og det er gledelig at norske kommuner står klare til å ta imot langt flere.

I vår skrev over 100 kommuner under et opprop der de ønsket flyktningene velkommen til sine kommuner. Også her i Bodø har vi tilbydd flyktninger fra Moria et hjem. Dette tilbudet står åpent: Velkommen til oss!

Vi har husrom, kompetanse og vi har hjerterom.

Kommentarer til denne saken