Gå til sidens hovedinnhold

En utrygg integreringspolitikk!

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ida Pinnerød (Arbeiderpartiet) har nå hatt ordførerkjede i 4 år, men har ikke prestert å levere reelle endringer for å forbedre integreringsarbeidet i kommunen vår. Med dagens situasjon er det tydelig at vi trenger et skifte.

Når mennesker flykter til Norge og får godkjent oppholdstillatelse så blir de tildelt en kommune og bolig. Fremskrittspartiet ønsker ikke å ta imot flere flyktninger enn vi makter å integrere, men når vi først bosetter flyktninger er det liten tvil om at systemet må være godt nok rustet til å ta imot dem. De som er så heldige å få komme til Bodø har også behov for Norges beste integrering gjennom blant annet en god voksenopplæring. For å kunne realisere drømmen om å ha Norges beste integrering i kommunen, så trengs det at vi stiller krav til de som kommer hit. Det må stilles krav til å lære seg språket, en forventning om at man skal få seg jobb og at man blir en aktiv del av samfunnet. Dette er viktige grep man må ta for å bli ordentlig integrert i det norske samfunnet.

Hvis jeg får tilliten til å sitte i bystyret skal jeg gjøre alt jeg kan for å gjennomgå integreringsarbeidet, og stille tydelige krav. Jeg kjenner potensiale som er i kommunen vår, og vi står godt rustet til å ta gi innflytterne en god start - man trenger bare de politikerne som er villig til å gi de muligheten.

Arbeiderpartiet velger å sløse bort penger på Europeisk kulturhovedstad og frarøve innvandrere med opphold muligheten til å engasjere seg i lokalsamfunnet fordi de ikke har tilstrekkelig med kunnskap. Dette er på kanten til inhumant og det er trist når innbyggere i vår kommune ikke kan delta aktivt i lokalsamfunnet som vi alle er så glad i. Vi kan ikke ta imot flere flyktninger enn vi makter å integrere. Det er viktig både for lokalsamfunnet vårt, og for den enkelte flyktning.

Kommentarer til denne saken