Gå til sidens hovedinnhold

En trist sak

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette triste skjedde for en tid tilbake, på Gamle riksvei, ved rundkjøringa ikke langt fra City Nord i Bodø. Der kom jeg kjørende intetanende i 60 km timen og ble vinket inn til en parkeringsplass av en politimann. Jeg trodde at det var ei politisperring på grunn av ei ulykke, svingte inn og pratet uanstrengt med en hyggelig politimann. Hyggen forsvant brått da politimannen tok fram ei blokk og begynte å skrive. Han fortalte at jeg hadde kjørt i 60 kilometer i timen i en 30-sone. Jeg dristet meg til å protestere og sa at jeg ikke hadde sett skiltet med 30 kilometer. – Dette må være en misforståelse, sa jeg ydmykt.

– Hopp inn i bilen, så skal jeg kjøre og vise deg skiltet, sa politimannen. Mange kikket mistenksomt på meg da jeg ble fraktet bort i politibilen. De tenkte vel sitt. Mannen kjørte omtrent en kilometer, gate opp og gate ned, forbi fengselet og nesten til sykehuset. Der sto skiltet, sone 30! – Ja, men dette må jo være en misforståelse, protesterte jeg.- Jeg har tolket skiltet feil, og dessuten er det minst en kilometer til der jeg ble stoppet, sa jeg. – Helt enig, sa politimannen. Men det hjelper ikke, betal 2500 kroner.

Disse utgiftene fikk jeg lenge før vår stortingspresident misforsto og tjente penger på reglene for gratis pendlerbolig for stortingspolitikerne. Jeg skrev et brev med et rørende innhold til trafikkansvarlig i Politiet i Bodø. Jeg fikk blankt avslag på min protest, som var begrunnet i en misforståelse. Noe annet hadde jeg ikke ventet, jeg er jo bare en alminnelig pensjonist. Men i ettertid har denne triste saken fått en positiv følge. Det er jo slik at mange store dikter blitt til i bitterhet. Det ble også mitt dikt:

De store, men ikke de små,
kan misforstå og tilgivelse få.
De store, men ikke de små,
kan misforstå, men høyt opp nå.

Gjert Tømmeraas

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.