Nordlandsbadet om og om igjen.
kjære B

Da har endelig dagen kommet for å boltre seg i det flotte badeanlegget i Bodø men opplevelsen skulle ikke bli så fantastisk som jeg hadde håpet på.
Som mor med 3 av 4 barn med meg er det ikke lett å holde styr på alle selv om de ikke er så små.
Etter mye bading skulle vi etter hvert benytte oss av det nye mattilbudet badet hadde å tilby. Men bestille fikk vi ikke for dem som allerede hadde bestilt måtte få maten først? så 25 min på å få bestilt?
Stå å vente på å bestille i 25 min utenfor disken (korona)? deretter stå å vente utenfor på maten uten å kunne gå der ifra?
Deretter fikk vi ikke det vi bestilte for de hadde ikke den store burgeren som jeg hadde kjøpt og betalt men jeg fikk en mindre en til samme pris :)

Maten var ferdigspist av noen av barna før de siste fikk maten sin. Ikke noe system på hvem som bestilte når og når maten var ferdig. Bestillingene ble rotet bort. Fikk spørsmål om hvor kvitteringen var når vi etterlyste maten vår, noe som vi aldri hadde fått?
Mat sto på disken i 15–20 min og ble kald selv om ett 20-talls mennesker sto i en klynge (korona) og ventet på maten siden policyen var at man måtte stå der å vente på maten til den var ferdig, hva har skjedd med brikkene?
Vi trengte også salt på maten og da fikk vi streng beskjed om at det var kun en kuvertpose pr. person. Bestikk fikk heller ikke mine barn for å skjære opp pølsa, for det fulgte ikke med på barnemenyen, så pølsa måtte spises med fingrene hel, samt chipsen.

To av mine barn er veldig glad i ketchup på pølsa og chipsen men nei da, der fikk de EN stripe over tallerkenen og de ansatte gjorde det ikke engang, det måtte alle kundene gjøre med samme ketsjupflaske etter streng oversyn av de ansatte (korona) for de hadde bare én flaske og den skulle holde hele fredagen.
Oppstartsproblemer er greit men det må da være måte på, aldri aldri aldri mer igjen ...