Gå til sidens hovedinnhold

En siste takk til Boreal

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har Torghatten Nord overtatt Nesnasambandene fra Boreal Transport Nord, og i den forbindelse tenker jeg rederiet fortjener en siste hilsen.

Boreal har det siste året hatt mye trøbbel med fergene sine, og det merkes på stemningen blant brukerne og fastboende som har reist med fergene i storm og stilla, kanselleringer kan oppstå, og de har ikke latt vente på seg etter november 2020, hele 80 kanselleringer på 5 måneder, men nok om det. Boreal har, i mine øyne, vist eksemplarisk service i alle årene rederiet har hatt Nesnasambandene, fra det var Veolia, Helgelandske, og til de har blitt Boreal.

I løpet av disse årene har ferger som Tomma, Løkta, Petter Dass, Alsten, Tjøtta, Vefsna, Sigrid, Lurøy, og maange flere, vært innom sambandet, enten fast, eller som vikarferge, i storm, og stilla, har fergene gått, og jeg må ærlig innrømme at det blir et savn å se ferga Tomma seile inn havna på øya som har gitt navn til ferga, heldigvis skal hun fortsatt gå ei stund i nærheten, Sandnessjøen- Dønna som suppleringsferge fra 1.6 til 31.8, før hun vender baugen sørover og seiler til Flekkefjord. Det blir sikkert bra med THN, men jeg blir å savne fergemøtene mellom Alsten og Tomma på Nesna.

En siste takk, for deres trofaste tjeneste, å deres trofaste ferger som har gått i all slags vær og vind, takk for at dere har gått i alle disse årene, takk for at dere har ytet service av beste kvalitet, B for best, B for Bestått, B for Boreal!

Kommentarer til denne saken