Gå til sidens hovedinnhold

En rosa flamingo i hagen

Artikkelen er over 1 år gammel

Man lærer så lenge man lever. Og man lever så lenge man lærer, det vil i hvert fall en venninne av meg hevde.

apropos

Hun er lærer og vet hva hun snakker om. Hun er også eier av en rosa flamingo, ikke en ekte, men en plastflamingo, innkjøpt på en ferietur på Sørlandet i fjor sommer. Rosa flamingoer har vært på moten i flere år. De finnes som badeleker, drinktilbehør, leker og som hagepynt. Det var hagepyntvarianten hun anskaffet.

Vel hjemme fikk flamingoen hedersplassen i hagen. Hadde min venninne vært naturfaglærer hadde hun visst at flamingoer ikke hører hjemme i Bodø-faunaen, og hadde hun spesialisert seg på seksualundervisning hadde hun kanskje visst at rosa flamingoer ikke hører hjemme i hagen på Nordsia uansett.

– Ja, jeg merket at mannen min og jeg ble uvanlig populære. Vi fikk invitasjoner fra folk vi ellers har lite eller ingen kontakt med, sier min venninne.

Og fortsetter:

– Jeg skjønte egentlig ingen ting. Men så leste jeg meg opp på flamingotrenden og så skjønte jeg plutselig alt. Rosa flamingo i hagen er nemlig et internasjonalt tegn på at man er swingers. Ikke dansesjangeren. Sengeaktiviteten.

For dem som ikke er bevandret i terminologien så er altså swingers et annet ord for partnerbyttere. Hvis man tar sjansen kan man alltids google dette fenomenet. Et stykke nedi søket vil «ananas i vinduskarmen» dukke opp. Å plassere denne frukten godt synlig i vinduskarmen var nemlig invitasjonen partnerbytterne benyttet før flamingoene ble allemannseie og kunne kjøpes i landets hagesentre og interiørbutikker.

Dette må også ha vært før sosiale medier og lukkede chatter på Facebook. Mer tungvint og usikker måte å invitere folk på har jeg aldri hørt om. I det hele tatt bør swingersmiljøet skjerpe seg når det gjelder markedsføring. Kommunisere via eksotiske fugler og frukt? Ærlig talt.

Og hva hvis det er andre tegn der ute som man ikke har hørt om som utløser alle mulige slags invitasjoner? En dag sitter du kanskje i en park og spiser knaskegulrøtter og så har du uforvarende invitert noen på en gangbang. Jeg tør ikke engang tenke på hva alle hagenissene rundt omkring i folks hager egentlig betyr.

– Hva skjedde egentlig med flamingoen din?

– Vel, noe av sjarmen forsvant, så jeg pakket den ned og plasserte den i boden.

– Så swinging er ikke din greie?

– Nei! Absolutt ikke. Hva med deg?

– Nei, dårlig stilt med det. Det nærmeste jeg har kommet partnerbytte var da kona skiftet strømleverandør fra Bodø Energi til Fjordkraft. Hvilken frukt hun plasserte i vinduskarmen for å få det til aner jeg ikke.

Kommentarer til denne saken