Gå til sidens hovedinnhold

En person fant det for godt å faktisk ta bilder av min venn og vise rundt til andre, og gjorde narr av henne

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter jeg fikk høre om en forferdelig hendelse som skjedde med en av mine nærmeste venner på en offentlig plass i Bodø, hvor hun var ute å tok en kopp kaffe på en kafe, følte jeg for å ta bladet fra munnen.

En person fant det for godt å faktisk ta bilder av min venn og vise rundt til andre rundt seg, og gjorde narr av henne og kom med stygge bemerkninger. Håning, trakassering, grov mobbing.

Jeg har personlig aldri forstått hvorfor andre mener at de har rett til å dømme og fortelle hva en person kan gjøre og ikke, på tross av funksjonshemmelser eller utseende.


Hvorfor skal det være slik at med en gang en person ikke passer inn i en form eller oppfyller alle kravene som samfunnet har satt, så har alle rett å gjøre narr, mobbe og trakassere?!

Les også

Isabell (30) ble mobbet store deler av livet: - Jeg ville avslutte alt

 


Er du overvektig, ja da har samfunnet lov å uttale seg om hvor forferdelig du ser ut, hvor tykk du er.. Har ingenting å si om du er glad i deg selv som du er, har en doktorgrad eller alt annet.. Du er verdiløs, tykk og dum!


Har du en synshemning, så hjelper det heller ikke om du har en helt utrolig egenskap å skape vakre ting i form av ord eller håndverk. Du er blind, dum og verdiløs.


Er du undervektig, beklager å måtte fortelle deg.. Du er et beinrangel, stygg og verdiløs.
Hvem er det som har gitt deg rett til å uttale deg på sånne ting?


Noen ganger kan det faktisk være greit å kontrollere at hjernen dine er tilkoblet før du åpner munnen. Hvordan hadde du følt det dersom noen sa slikt til deg? Eller til en venn av deg? Til en av dine søsken, foreldre?


For om du snøfter og tenker “jeg bryr meg faktisk ikke”.. Da er du en løgner! Det sies at du kan gi noen et kompliment, og dem husker det hele dagen. Si noe stygt, sårende.. Og man husker det resten av livet.


Ord og handling har veldig stor betydning. Du aner ikke hva som ellers foregår i livet til menneskene du velger å dømme. Kanskje dine ord har såpass vekt at dem faktisk kan vippe dem av pinnen.


Er dette virkelig et samfunn vi ønsker å bygge på, et samfunn vi ønsker gi videre til de som kommer etter oss? Har vi virkelig ikke kommet lengre i utviklingen at vi kan akseptere at ingen er like?


Du tjener overhode ikke noe på å være ondsinnet, aldri!
Har du ikke noe pent å si, så hold kjeft. Det er faktisk så enkelt.
Vei dine ord med omhu, og husk at alle mennesker er like mye verdt og fortjener respekt.

Kommentarer til denne saken