Gå til sidens hovedinnhold

En likestilt fiskerinæring!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en kronikk publisert i NRK kunne man den 2. oktober lese om utfordringene Susanne, som ung kvinnelig fisker, har møtt i løpet av sin karriere. AUF i Nordland reagerer på trakasseringen som pågår i norsk fiskeribransje, som har rammet kvinner i yrket. Vi i AUF ser alvorlig på dette og krever at Norges Fiskarlag følger opp dette og forventer reelle tiltak som fører til endringer framover i næringen.

Spesielt da fiskerinæringen er en verdifull og viktig næring for Norge – både i dag og for framtiden. I en slik mannsdominert bransje er det kjempeviktig å fremme inkludering og likestilling.

Fiskeribransjen er avhengig av å være mangfoldig. Gammeldagse holdninger som dette hører ikke hjemme i dagens Norge. Det er helt uakseptabelt at kvinner trakasseres og mobbes på jobb. Dette kan vi ikke sitte og se på som samfunn. Derfor er det svært viktig å løfte opp dette temaet og skape en bevissthet rundt problematikken den representerer.

Kvinner som velger å bli fiskere skal bli møtt med et godt og trygt arbeidsmiljø, som ivaretar alle. Du skal føle deg trygg på jobb uavhengig av kjønnet ditt.

Kommentarer til denne saken