En ferietur til Paris ble starten på Martes modellkarriere

Drømmen. Marte Fredriksen har hatt modelloppdrag i flere land.

Drømmen. Marte Fredriksen har hatt modelloppdrag i flere land.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Høyt i toppen på listen over de mest leste bloggene i Bodø finner du Marte Fredriksens blogg, «martefre.blogg.no».

Bak tastaturet sitter det en spirende modell med ambisjoner om å oppleve verden, møte nye mennesker og kanskje til og med få jobbe for et av de største selskapene.

Takket være ferien

Hadde det ikke vært for ferieturen familien dro på for flere år siden, hadde ikke 18-åringen hatt modelljobben hun har den dag i dag.

– Vi var på tur i Paris, da to damer stoppet meg på gata og fortalte meg at jeg hadde potensial som modell. De jobbet hos en fotograf, og ga meg visittkortet hans. Dagen etter dro jeg innom, og han fotograferte meg og ga meg tips til hvordan jeg kunne gå videre, forteller hun.

– Det var først da jeg virkelig fikk øynene opp for det å være modell, legger hun til.

Etter å ha kommet i kontakt med modellbyrået Starlet, tok det ikke lange tiden før ungjenta hadde ferdig kontrakt og kunne planlegge jobbreiser rundt om i Europa.

– Jeg er som oftest i Oslo og jobber, men jeg har vært i Milano og Athen også. Den største jobben jeg har hatt til nå, var da jeg gikk show for Lacoste i Milano. Det var en stor opplevelse, og det er absolutt noe jeg håper på å få være med på igjen, smiler Fredriksen.

Ikke noe levebrød

Som modell bør du ha flere føtter å stå på. Bransjen er hard, og det er vanskelig å skille seg ut blant mengden. Derfor er både jobbingen, reisingen og økonomien rene berg-og-dalbanen.

– Da jeg var i Milano bodde jeg der i hele tre måneder, men etter at jeg kom hjem igjen kan det være dødsstille. Derfor er man avhengig av en stabil økonomi ved siden av, sier Fredriksen.

Å jobbe ved siden av modelljobben byr på utfordringer. Foreløpig nøyer Fredriksen seg med skolearbeid, modelljobben og bloggingen.

– Når man jobber som modell, er det uforutsigbart med reisingen. Plutselig skal jeg reise til utlandet, og blir borte i flere måneder. Da er det ikke så enkelt å ha en annen jobb her hjemme, forteller hun.

– Uansett studerer jeg siste året på videregående, og det krever mye tid, legger hun til.

Må være sta

Fredriksen kombinerer skole med jobb og interesser. Hun har reist så mye, at dette skoleåret fullfører hun som privatist, fag for fag.

– Når jeg reiser er det ekstra tungt. Da jeg var i Milano hadde jeg matteeksamen like rundt hjørnet, så da ble det mattepugging etter lange dager på casting. Det var ikke spesielt gøy, forteller Fredriksen.

– Jeg tror det som klarer å få meg gjennom det siste skoleåret er staheten min. Jeg er så sta, at jeg klarer ikke ha noe arbeid hengende over meg. Da må jeg ta fatt i det og bli ferdig med det, sier hun.

Lys framtid

Med en god start i modellkarrieren bak seg, kan Fredriksen se fram til flere reiser i nærmeste framtid.

– Neste stopp blir mest sannsynlig Istanbul. Jeg kommer også til å reise til Milano en gang til, det er noe jeg ser enormt mye fram til, smiler Marte Fredriksen.

Klar for verden, og med flere bidrag på sin martefre.blogg.no.