Gå til sidens hovedinnhold

En ekte Rønvik-ramp gir lyd fra seg: - Jeg lager noe annet enn det som fins i byen fra før

- Jeg får perioder der jeg får lyst til å prøve mye. Skrive bok, bli videoblogger, og mye annet, sier Preben Paulsen (23). Det ble med en EP denne gangen.

For abonnenter

Han ble aldri en del av musikkmiljøet i Bodø. Preben Paulsen, som artist kaller han seg PREBS, har mer eller mindre holdt på for seg selv i Fjellveien i Rønvik. Etter videregående skole flyttet han til Trøndelag, og var student i to år ved Rødde Folkehøyskole. Egentlig var retningen hans korsang der, men fant fort ut at stemmen kunne utvikles til å fikse solosang og ræpp.

Det unge kjærlighetslivet

Nå studerer Preben statsvitenskap med NTNU i Trondheim. Målet er en bachelor. Men på grunn av pandemien fikk han frigjort tid til å dyrke hobbyen sin ekstra mye; nemlig musikken. Nå har han en EP med fem låter ute på strømmeplattformene. EPens tittel er "Emotional Rollercoaster".

- Det jeg ønsker å formidle er hvordan det er å være ungdom. Når jeg spiller inn låter, er ikke tekstene ferdigskrevet. Det blir det som kommer ut, og det handler mye om det unge kjærlighetslivet. Jeg har et sterkt ønske om at folk skal kjenne seg igjen i det jeg formidler, sier Preben Paulsen. Og fortsetter:

- Jeg skriver alt selv. Tre av fem er innspilt i hjemmestudioet mitt, mens de to andre er spilt inn i Psykehuset records i Mediegården i Bodø. Sjangeren min liker jeg å kalle popræpp. Jeg har fokus på ræpp og catchy hooks, forklarer han.

Har lyst til så mye

EP'en ble utgitt 5.april, og responsen har vært best på låten "How Could You".

- Hvilke ambisjoner har du egentlig?

- Det hadde vært en drøm å kunne leve av musikken. Men jeg vil ikke stoppe å studere. Jeg vil ha to adskilte ting å holde på med. Når det er sagt, så er det så mye jeg har lyst til å gjøre. I en periode hadde jeg lyst til å skrive bok. I en annen periode tenkte jeg å bli videoblogger. Og jeg liker kommunikasjon, liker å samarbeide. Jeg kan stå foran en stor forsamling. Jeg fikser det, ler energiske Preben Paulsen.

Han har en fin gjeng med kompiser som følger han. Det gjør også familien, som også er lidenskapelig interessert i musikk. Mor synger i kor, far spiller klarinett. Lillesøster Eline har gitt ut låter, men bruker mesteparten av tiden i militæret nå.

- Eline gir meg tilbakemeldinger. Hun er viktig for meg, sier han.

Fikk tid under koronaen

Planen var at PREBS skulle opptre på Sinus 22. mars 2020. Men det raknet selvfølgelig med koronaens inntog. I stedet fikk han bedre tid og muligheter til å spille inn flere låter.

- Jeg har selvsagt veldig lyst til å opptre i hjembyen min. Musikkmiljøet er sterkt og godt, men jeg tror at jeg kan være med på å sørge for enda større bredde og variasjon med det jeg holder på meg. Det fins så utrolig mange gode musikere i Bodø, men jeg lager noe annet enn det som fins fra før i byen, sier Preben, som synes det er passende å kalle ham for en ekte Rønvik-ramp.

Kommentarer til denne saken