Haugesund-spiller Ibrahima Wadji testet positivt på stoffet morfin etter seriekampen mot Kristiansund 19. mai.

Det opplyser FK Haugesund i en pressemelding fredag.

Morfin står på dopinglisten og er klassifisert i dopinggruppe S7 blant stoffer som er forbudt i konkurranse. Wadjis advokat Trond Jarle Bachmann opplyser at spilleren tok medisin mot diaré i første halvdel av mai. Medisinen ble kjøpt av Wadjis kone i deres hjemland Senegal.

– Wadji er selvsagt dypt fortvilet og er lei seg for at han har satt klubben og seg selv i en fryktelig vanskelig situasjon. Han forklarte seg for Antidoping Norge i går og vil samarbeide med Antidoping Norge i den videre etterforskningen, slik at saken kan bli avgjort så snart som mulig, sier advokaten

– Det er viktig for Wadji å understreke at medisinene han har tatt ikke har noen prestasjonsfremmende effekt og at han aldri har hatt noen intensjoner om å jukse, opplyser Bachmann.

Utelatt fra cupkamp

B-prøven er foreløpig ikke analysert. Wadji kommer ikke til å spille fotball i påvente av det endelige resultatet. Det var årsaken til at 24-åringen ble utelatt til torsdagens cupkamp mot Bryne.

– Dette er en trist sak både for Wadji og for oss som klubb. Bruken av denne medisinen har ikke vært klarert med vårt medisinske støtteapparat. FK Haugesund tar avstand fra all form for bruk av forbudte stoffer. Samtidig er det viktig for oss å vise omsorg for Wadji og hans familie slik at de blir godt ivaretatt i den situasjonen som har oppstått, sier klubbens styreleder Leiv Helge Kaldheim.

Senegaleseren står med fire mål på ti eliteseriekamper i årets sesong. Spilleren ble lånt ut av Molde i fjor sommer før overgangen ble gjort permanent i vinter.

(©NTB)