Fotballekspertene tror Evjen kommer til å stikke: - Jeg håper han velger riktig klubb

Håkon Evjen (19) imponerte foran speiderne fra United og City når han scora to mot Strømgodset tidligere i august.

Håkon Evjen (19) imponerte foran speiderne fra United og City når han scora to mot Strømgodset tidligere i august. Foto:

DEL

Håkon Evjen (19) har imponert mange denne sesongen. Narvik-gutten har allerede scoret syv mål og notert seg med to assist på 15 kamper så langt i årets utgave av Eliteserien.

- Kommer til å stikke

Nå tror flere eksperter at Evjen, som blir ansett som Eliteseriens heteste salgsobjekt, blir å dra fra Aspmyra i nær fremtid.

- Jeg er krysstallklar på at Evjen kommer til å stikke. Jeg håper at han velger riktig klubb, og tenker litt på spilletid og ikke bare penger. Slik som jeg kjenner ham og faren, og for så vidt Bodø/Glimt - som jeg tror er involvert i å finne riktig klubb - tror jeg de er fornuftige, sa Årst i TV 2s FotballXtra-sending.

Tidligere skrev Avisa Nordland at storklubbene Manchester City og Manchester United var til stede på tribunen i Drammen for å se Evjen i aksjon mot Strømsgodset tidligere.

Dårlig nytt for Glimt

Og det er med all grunn til å tro at speiderne likte det de så. 19-åringen danset inn 1-0 sent i første omgang, før han på elegant vis satte inn 2-0 senere i andre omgang.

Fotballekspert i TV 2, og tidligere Brann-spiller Erik Huseklepp, sier det er en stor utfordring å spille når speiderne er til stede på tribunen.

- Når det er klubber som Manchester City og United som ser på, så er det klart at det skjer noe med hodet hans, og det blir satt krav til ham. Det er en kjempeutfordring, og i alle fall når han er så ung. Jeg tror Håkon har et apparat rundt seg som tar godt vare på ham, forteller Huseklepp til TV2.

Jesper Mathisen, som også er fotballekspert i TV 2, mener at en eventuell overgang kan være dårlig nytt for Glimt.

- Hvis Glimt selger kantspillerne blir de kraftig svekket, men jeg tror ikke de selger dem nå. Jeg tror heller de gjør avtaler der de går etter sesongen. Det er sånn Glimt må drive klubb, for tenk hva de kan få betalt for Evjen og Bjørkan, sier han.

Artikkeltags