To kamper i Eliteserien utsatt

Av

Eliteseriekampene mellom Sandefjord-Ranheim og Stabæk-Start i 2. serierunde er utsatt på grunn av dårlige baneforhold.

DEL

Det bekrefter Norges Fotballforbund i en pressemelding torsdag. Det har lenge hersket usikkerhet rundt flere kamper som følge av det kalde vinterværet.

I kommende helgs åpningsrunde spilles samtlige kamper på kunstgress. Dermed lar oppgjørene seg alt å dømme avvikle.

I 2. runde skal imidlertid en rekke kamper spilles på gress. Det blir problematisk. NFF har allerede nå besluttet at to av kampene utsettes. Oppgjørene det gjelder har allerede fått nye kampdatoer.

Sandefjord møter i stedet Ranheim onsdag 11. april klokken 18.30, mens Stabæk får besøk av Start torsdag 12. april klokken 18.30.

– Bakgrunnen er den ekstraordinære værsituasjonen med mye snø på arenaene og dårlige værutsikter. Basert på situasjonen i dag og værutsiktene er det en betydelig risiko for at kampene ikke kan gjennomføres som planlagt, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn.

– I runde én går alle kampene på kunstgress, mens naturgressbanene tas i bruk i runde to. Der er utfordringene noe større. Etter en totalvurdering, basert på tilbakemeldinger fra klubber og befaringer, har NFF valgt å utsette disse to kampene allerede i dag, tilføyer han.

Fisketjønn opplyser videre at første serierunde førstkommende helg ser ut til å gå som oppsatt.

– Akkurat nå ser runde 1 ut til å gå som planlagt. Uansett er man så nærme avspark at eventuelle endringer besluttes av dommeren på arenaen, sier NFF-toppen.

Artikkeltags