(Nidaros): 18-åringen har tatt Ranheim med storm etter låneovergangen fra Bodø/Glimt. Fasiten så langt er sju mål i Obos-ligaen.

Men selv om unggutten har levert på banen, har han kjempet en kamp med familien på hjemmebane i lang tid, og spesielt de siste 18 månedene.

– Korona var vanskelig for oss i starten. Mamma var veldig syk på grunn av broren min, for hun visste ikke at hun var gravid før i sjette måned tror jeg. Legene trodde hun hadde brokk, men så bevegde det på seg, forteller Hoff Melkersen til Nidaros.

Styrket familien

Lillebror William ble født to måneder for tidlig, og mamma Ingrid Hoff Melkersen havnet i koma i nesten tre uker. På et tidspunkt fikk familien beskjed om å ta farvel, men til alles glede gikk det bra. Ingrid ble liggende på sykehuset i månedsvis på grunn av situasjonen rundt koronaviruset.

– Vi var nært å miste mamma, så jeg spiller for at hun skal få glede. Jeg ønsker å gi tilbake til henne. Det går heldigvis bra med henne nå, men hun kommer aldri til å bli kvitt sykdommen, forteller 18-åringen.

Sykdommen han refererer til er Morbus Crohn, som er en tarmsykdom hun har hatt siden tenårene. Moren har operert over 50 ganger og nærmer seg ny operasjon. Det har dermed vært ekstra fint for Hoff Melkersen å være hjemme på Stjørdal de siste månedene.

Da han fikk forlate Bodø/Glimt på lån denne sesongen, valgte han likevel Ranheim for at det var det beste sportslige tilbudet. Nå tar han daglig toget til Ranheim fra Stjørdal.

– Det er veldig fint for meg å være i nærheten av henne. Jeg tror det har styrket både meg og søstrene mine fra vi var små, med tanke på at hun har slitt i så mange år, sier han og legger til:

– Sykdommen gjorde nok at vi ble voksen tidlig. Det har vært tøffe perioder, men vi har blitt sterkere av det. For meg er det viktig å gi noe tilbake til henne etter alt hun har vært gjennom.

I dag går det helt fint med lillebror William. Hoff Melkersen ser en framtidig fotballspiller i lillebroren.

– Han er smellfeit og har det veldig bra. Men det var jeg også da jeg var liten, sier han og ler.

Vil bli toppscorer

Tilbake til fotballkarrieren. Nidaros møter 18-åringen på Flipper Kafé på Ranheim. Bakgrunnen er at Hoff Melkersen for alvor har begynt å sette preg på Ranheim.

På sju kamper fra start i Obos-ligaen har Hoff Melkersen notert seg for sju scoringer. Det plasserer han øverst på toppscorerlisten i Ranheim.

Der de fleste hadde sett for seg en litt roligere start på Ranheim-tilværelsen, er ikke hovedpersonen selv i tvil om at han selv hadde sett for seg å levere.

– Jeg gjorde det. Hvis ikke andre har trua på deg, så må man ha trua på seg selv. Man kommer langt med det, forteller unggutten, som legger til at han gjerne ender opp som toppscorer i klubben denne sesongen.

– Det er et mål jeg har. Hvis vi fortsetter å levere gode kamper, så hadde toppscorer i Obos vært kult det også, sier han.

– Hvor mange ligger du bak nåværende toppscorer?

– Ni mål. Jeg har en jobb å gjøre, men man skal alltid strekke seg etter nye mål. Jeg kan aldri være fornøyd, sier angrepsspilleren.

Oscar Aga har nemlig scoret 16 mål for Grorud, men opp til andreplassen på lista, skiller det kun to mål.

Vil ikke selge

Foreløpig er 18-åringen på lån ut sesongen i Ranheim. Nidaros vet at Obos-klubben har forsøkt å hente Hoff Melkersen til Ranheim på permanent basis. Det skal Bodø/Glimt ha takket pent nei til.

– De har ikke lyst å selge meg, sier Hoff Melkersen.

Han har kontrakt ut sommeren 2023 i Bodø/Glimt. Foreløpig plan er at han skal returnere til Aspmyra etter sesongen i Obos-ligaen.

– Vi får se hva Glimt sier etter sesongen, og hva de vil. Jeg har hatt en dialog med de i det siste, så får vi se, svarer han kryptisk, på hva han tenker om et eventuelt permanent Ranheim-opphold.

– Hva skal til for at du er fornøyd med oppholdet i Ranheim?

– Jeg vil ikke være fornøyd med noe som helst. Jeg vil alltid ha noe å strekke meg etter. Jeg kan ikke være fornøyd i mitt hode, sier han.

– Er det Kjetil Knutsen som har lært deg den mentaliteten?

– Kjetil er sånn, men jeg tror jeg har hatt det siden jeg var liten selv. Det å bestandig ville bli bedre. Jeg har jobbet hardt for å komme hit, men jeg kan ikke være fornøyd. Jeg må søke nye utfordringer og mål, sier han reflektert.

Elias Hoff Melkersen scoret i 2-1 seieren over Sogndal.

Roser treneren

Det er først etter trenerbyttet i Ranheim at 18-åringen har hatt stor tillit fra start. Under Svein Maalens ledelse ble det ingen kamper fra start. Etter at Hugo Pereira kom inn i juli, har han startet fire av seks kamper.

– Hugo er fantastisk. Han er en veldig flink trener som har alt på stell og vet hvordan knapper han skal trykke på. Han er heller ikke redd for å bruke unge spillere. Han kjenner også mange her fra før av siden han var i RBK-akademiet, sier Hoff Melkersen.

Etter god leveranse under Pereiras ledelse, ble unggutten nylig belønnet med uttak til U20-landslaget. Den samlingen skal Edvard Tagseth og Sander Tangvik også på.

– Det er veldig artig. Jeg har alltid hatt lyst å være med på landslag, men jeg har tatt det som en bonus. Jobben man gjør hver dag er den viktigste, så får slikt bli en bonus, sier han, som tidligere har vært innom U17- og U18-landslaget.

– Jeg har ikke vært med U20 før, så det blir et nytt steg og veldig artig, sier han smilende.

Valgte bort RBK

Hoff Melkersen valgte å signere for Bodø/Glimt tilbake i 2018. Da hadde han valget mellom de helgule og Rosenborg.

– Jeg valgte Bodø/Glimt fordi jeg tror det er lettere å hevde seg der enn i Rosenborg, uttalte Hoff Melkersen til Stjørdalens Blad den gang.

Siden den gang har Bodø/Glimt blitt et topplag. Nå forteller Hoff Melkersen at situasjonen er annerledes.

– Det har snudd litt nå da. Jeg føler at i Glimt så får folk trene mer med A-laget, altså spillere fra akademiet. Jeg kom meg opp til A-laget før Glimt kom seg til Europa og vant serien. Jeg er heldig som har kommet dit, men jeg føler situasjonen har blitt verre for unge spillere. Det har blitt ekstremt trangt om plassene, sier han avslutningsvis.