- Dette er helt normalt, sier Power-sjefen.

- Det er på ingen måte uvanlig med slike prisdifferanser. Markedene er ulike, og det finnes mange eksempler på det samme i motsatt retning også, sier Anders Nilsen, sjef for Power Norge, til Nettavisen.

Elektronikkjeden Power er til stede både i Norge og Danmark. Men selv om sortimentet og nettsidene er ganske like, kan prisene variere svært mye, skriver Nettavisen.

Som en leser nylig har gjort Nettavisen oppmerksom på, blir dab-radioen Eletra Voice solgt for 599 kroner i Powers norske nettbutikk.

Den samme radioen koster kun 149 kroner i den danske nettbutikken. Selv om man tar høyde for at den danske kronen er sterkere enn den norske, betyr det at radioen er mer enn tre ganger dyrere i Norge enn i Danmark.

Overrasket

Handelsekspert Odd Gisholt ved Institutt for markedsføring blir overrasket når han hører om prisgapet.

- Dette var veldig store forskjeller. Det er normalt med variasjoner fra land til land, men dette må jeg si er overraskende mye, sier Gisholt til Nettavisen.

Power-sjef Anders Nilsen avviser at varene deres er mye billigere i Danmark enn i Norge.

- Vi selger noen produkter billigere i Danmark og noen i Norge. Det er også forskjell fra land til land på hvor hardt en varegruppe er priset og det kan være varegrupper under hardt press i et markedet og ikke i et annet, sier han.

Varene på forsiden av ukens tilbudsavis hos Power i Norge, en LG UHD-tv, en Asus vivobook og en AEG-vaskemaskin, var imidlertid på omtrent samme pris i den danske nettbutikken.

På forsiden av den tilsvarende danske tilbudsavisen var det imidlertid tilbud på en Bosch vaskemaskin som koster 2888 kroner i Danmark. Det samme produktet koster 8499 kroner i Norge. I norske kroner er det en prisforskjell på hele 5000 kroner, nok til å rettferdiggjøre en København-tur og vel så det.

BILLIGERE: Det kunne lønnet seg å kjøpe vaskemaskin i Danmark.

FOTO: Faksimile

- Må kompensere

Odd Gisholt ved Institutt for markedsføring mener at prisforskjellene viser hvordan kjedene kompenserer for tilbudene med å ta høyere priser på produkter som ikke er på salg.

- Generelt sett er elektroniske produkter ganske billige, og kjedene selger ofte lokkevarer med tap. De pengene de taper på de produktene må de ta igjen på høye priser på andre varer for at det skal gå rundt, sier Gisholt.

Han er imidlertid enig i at det generelt sett ikke er store prisforskjeller mellom de skandinaviske landene.

- Konkurransen i Norge er jo ekstrem med både Elkjøp, Power og Komplett, så det taler for at relativt lave priser her. Men alt i alt er det ganske likt, sier han.

Har vært på tilbud

William Nagy, Powers salgssjef for lyd og bilde, sier at den faste prisen på power.dk på Dab-radioen er 499 danske kroner. Det er altså omtrent like mye som prisen i Norge.

- Så den danske prisen skyldes et veldig godt tilbud, en knallpris, og viser at det lønner seg å lese kampanjeavisene. Vi har kjørt den på tilbud før her i Norge også, sier Nagy.

- Danmark har ikke kuttet ut FM-nettet. Er det vanskeligere å få solgt Dab-radioer der enn her i Norge?

- Det er kanskje litt tøffere, men dette skyldes nok først og fremst sommerkampanjen til danske Power. I hovedsak er det like priser på dab-radioene i Danmark og Norge, sier Nagy.

Og for de som lurer, så nei: Du kan ikke bestille radioen i Danmark og få den fraktet til Norge. Power i Danmark sender nemlig ikke varer til nabolandet, men henviser kundene videre til de norske nettsidene.