Gå til sidens hovedinnhold

Elbilsalget går kraftig ned - HELT SUPERT

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Elbilsalget går ned – HELT SUPERT

Ser på nyhetene at elbilsalget har gått kraftig ned og også at salget av elbiler er dårlig på ”landet” - utenfor byene.
Elbilforeningens reaksjon er å skrike på myndighetene for å få flere ladestasjoner slik at de kan lade ”gratis” og kjøre billig.

Først, helt glimrende at salget av elbiler er på vei ned !

Det er symptomatisk at salget av disse energisløsende, CO2 forurensende miljøverstingene går ned når elbilisten endelig må begynne å betale litt for seg og spør du meg så må de fortsatt betale alt for lite. Så tror ikke jeg at salget av elbilene går ned på grunn av manglende ladestasjoner på landet og at folk på landet ikke kjøper elbiler på grunn av manglende ladestasjoner. Jeg tror heller at folk på landet ser at elbilene er misfostre som mangler både rekkevidde og lastekapasitet. Så er det også mange på landet som ikke setter pris på at deres nærmiljø skal forsøples med skoger av vindmøller og motorveier med monstermaster som for Sogndal der det nå planlegges en ny motorvei med monstermaster for forsyning av strøm til Bergen. Som kjent - i Bergen er det nå mer enn 20 % av bilene som kjører på el og da kreves det mer strøm fra områdene omkring.

Så kan vi se på fergeopprøret der det nå protesteres kraftig mot økte bilettpriser, priser som til stor del kommer på på bakgrunn av elektrifisering av fergene. Det er noe som heter at alt henger sammen med alt og det gjør det, og spørsmålet er bare hvor mange nye vindmølleparker som må bygges for å møte statens vettløse elektrifisering av biler og båter, elektrifisering som har 0 - null - effekt på CO2 utslipp, snarere tvert om da våre kullkraftdrevne elbiler forurenser dobbelt så mye som fossilbilene.
Her ser vi således at Norge nå må importere kullkraft fra Europa – i stedet for å eksportere ren norsk el-energi til Europa hvilket ville redusere bruken av kullkraftverk.

Nei- stopp svineriet – begynn å tenk på hvordan vi kan redusere forurensningen og da er det å bruke mindre energi – ikke bruke mer energi som vi gjør med vår vettløse elektrifisering før vi har nok av ren fornybar energi for å dekke det økte elforbruket.

Kommentarer til denne saken