Valgkomiteen i Kristelig Folkepartis ungdomsparti (KrFU) har innstilt bodøværingen Edel-Marie Haukland som ny leder. Det går fram av en pressemelding.

Hun er i dag 2. nestleder.

Haukland studerer teologi ved Menighetsfakultetet i Oslo, men setter studiene på vent hvis hun blir valgt som leder på landsmøtet 18.–20. oktober i år.

– Jeg er veldig takknemlig for tilliten fra valgkomiteen, og klar til å lede organisasjonen i en spennende tid hvis landsmøtet stemmer ønsker det. Etter et utfordrende år for partiet er jeg mer enn klar for å bygge organisasjon og sørge for at KrFUs radikale politikk på nestekjærlighet og forvalteransvar kommer til syne i regjeringen, sier Haukland om innstillingen.

– Verden er i endring, og de kristendemokratiske verdiene er hyperaktuelle. Fremover blir det viktig å bygge en sterk organisasjon, slik at vi kan fremme radikal politikk på menneskeverd, nestekjærlighet og forvalteransvar til regjeringen og valget 2021, sier hun.

Valgkomiteen har foreslått at den nye ledertrioen i KrFU skal bestå av Edel-Marie Haukland som leder, Hadle Bjuland som 1. nestleder og Eline Kunzendorf som 2. nestleder, kan vi lese videre i meldingen.

Leder for valgkomiteen, Hanne Sether Lilleberg, er veldig fornøyd med innstillingen.

– Jeg tror vi har innstilt et veldig godt sentralstyre som kan jobbe hardt for KrFU-gjennomslag. Det er en klok, sammensatt og hardtarbeidende gjeng som jeg har veldig stor tro på. Edel-Marie Haukland har vist et særdeles godt lederskap i rollen som nestleder det siste året, og jeg er takknemlig for at hun nå ønsker å lede organisasjonen. Jeg er sikker på at hun kommer til å gjøre det på en veldig god måte. Jeg håper landsmøtet følger innstillingen, sier hun.