Gå til sidens hovedinnhold

Edel-Marie (22) fra Bodø valgt som ny leder

Artikkelen er over 2 år gammel
Lørdag 19. oktober 2019 ble Edel-Marie Haukland fra Bodø valgt som ny leder for KrFU under KrFUs landsmøte.
Det skriver partiet i en pressemelding.

– Ydmyk

Haukland ble aktiv i politikken i 2011 og har det siste året sittet som 2. nestleder for organisasjonen. 22-åringen er for tiden bosatt i Oslo der hun nå studerer teologi på Menighetsfakultet i Oslo. Studiene blir satt på vent nå som hun er valgt som leder av ungdomsorganisasjonen.

– Jeg er ydmyk over tilliten KrFUs landsmøte har vist meg, og gleder meg til å komme i gang. KrFU skal være et godt sted for unge samfunnsengasjerte å være – et sted hvor de får møte andre KrFUere, utvikle seg og jobbe politisk. Jeg gleder meg til at vi sammen skal få KrFU-idealisme til å bli regjeringspolitikk, sier hun.


– Hardtarbeidende gjeng

Landsmøtet har bestemt at den nye ledertrioen i KrFU skal bestå av Edel-Marie Haukland som leder, Hadle Bjuland som 1. nestleder og Eline Kunzendorf som 2. nestleder.

Hanne Sether Lilleberg er leder for valgkomiteen og er veldig fornøyd med at landsmøtet fulgte valgkomiteens innstilling.

– Jeg tror vi har fått et veldig godt sentralstyre som kan jobbe hardt for KrFU-gjennomslag. Det er en klok, sammensatt og hardtarbeidende gjeng som jeg har veldig stor tro på. Edel-Marie Haukland har vist et særdeles godt lederskap i rollen som nestleder det siste året, og jeg er takknemlig for at hun nå ønsker å lede organisasjonen. Jeg er sikker på at hun kommer til å gjøre det på en veldig god måte. Jeg håper landsmøtet følger innstillingen, sier Sether Lilleberg.

– Klokt valg

Avtroppende leder, Martine Tønnessen, er og godt fornøyd.

– Landsmøtet har gjort klokt i å velge Edel-Marie Haukland som leder. Hun er ei jente med bein i nesa, stå på-vilje og gjennomføringskraft, men enda viktigere: hun er et samlende menneske som ser absolutt alle. Det er jeg sikker på at kommer til å være veldig bra for organisasjonen, og jeg er sikker på at hun og resten av sentralstyret kommer til å løfte organisasjonen.


Kommentarer til denne saken